Nebrangus ir galingas flagmanas tapo dar kietesnis: „Xiaomi Mi 9“ apžvalga | kl.lt

NEBRANGUS IR GALINGAS FLAGMANAS TAPO DAR KIETESNIS: „XIAOMI MI 9“ APŽVALGA

  • 2

Anksčiau „Xiaomi Mi“ serijos modelius žmonės pirko tik dėl to, kad galėtų gauti rekordiškai galingą procesorių už minimalią kainą. Tačiau nuo to laiko, kai tokie nuopelnai tapo „Poco(phone)“ skyriaus atsakomybė, gamintojo flagmanai iš lenktyninių automobilių virto tikrais limuzinais. Ir „Xiaomi Mi 9“ dar labiau stebina tuo faktu, kad už tokius pinigus galima gauti tikrai kietą išmanųjį.

Paklūstantis mados vėjams ekranas su lašo formos išpjova

Xiaomi Mi 9“ tikrai nėra gražiausias išmanusis pasaulyje, tačiau rankose jis atrodo prabangiai bei stilingai ir visiškai nebanaliai. Galima pagalvoti, kad „Xiaomi“ dizainerius įkvėpė „OnePlus 6T“, nes iš kokios pusės bepažiūrėtume šie abu modeliai išoriškai tikrai labai panašūs. Laimei, „Xiaomi Mi 9“ nėra eilinis „iPhone X“ klonas su jo ekrano išpjova, nes čia ekrane turime tvarkingą „lašiuką“ su viena kamera.

Telefoną dengia „Corning Gorilla Glass 6“ apsauginis stiklas. Vertėtų pažymėti, kad pirštų atspaudais įrenginys pasidengia akimirksniu, todėl dėkliuko jam tikrai reikės (beje, komplektacijoje yra silikoninis standartinis dėklas nugarėlei). Juosiantis ekraną rėmelis yra metalinis ir puikiai dera su stiklu.

Varle.lt specialistai pabrėžia, kad blizgus „Xiaomi Mi 9“ tik atrodo trapus. Telefono konstrukcija yra apgalvota ir tvirta, surinkimo kokybė tikrai aukšto lygio. Telefono gamybos metu jis padengiamas specialia hifrofobine nanodanga p2i, kuri apsaugo jį nuo vandens į korpuso patekimo. Trūksta tik oficialaus apsaugos nuo vandens ir dulkių IP67 arba IP68 sertifikato. Mygtukų ir jungčių tarpinės apsaugos nuo drėgmės (lietaus, greito panardinimo į balą), tačiau maudymasis baseine „Mi 9“ modelį nužudys. Galbūt ne iškart, tačiau su laiku tikrai pribaigs.

Bendrai „Xiaomi Mi 9“ yra labai patvarus ir atsparus išmanusis. Internete jau galima rasti nemažai įvairių testų vaizdo įrašų – ko tik su juo nedarė! Pavyzdžiui, apsauginė 6.39 col. ekrano danga gali sėkmingai atlaikyti kanceliarinio peilio ašmenis. Pripažinkime, tai tikrai ekstremalu, nes niekas įprastai nebraižo ekranų peiliais ir nenešioja jų kišenėse.

Ryškus AMOLED ekranas

Kol „Samsung“ renka apdovanojimus už geriausią pasaulyje ekraną, o „Sony“ ieško savęs 4K ir kino formatuose, „Xiaomi“ metodiškai naudoja AMOLED matricas su „įprasta“ Full HD+ raiška. Iš tikrųjų pamatyti skirtumą tarp „Mi 9“, „Galaxy S10“ ir „Xperia XZ3“ ekranų gali tik specialistas, todėl kam permokėti? Žiūrėti filmus ir nuotraukas dideliame 6.39 col. įstrižainės ekrane tikras malonumas. „Xiaomi Mi 9“ siūlo 620 nitų ryškumą. Būnant saulėje ekranas yra normaliai įskaitomas. Vertėtų paminėti, kad atsirado tamsusis režimas: su juodu fonu mažiau eikvojama baterija. Ekranui trūksta tik automatinio baltos spalvos nustatymo priklausomai nuo apšvietimo, nes keičiasi tik kontrastas.

Galingas išmanusis už protingą kainą? Taip, taip būna

Pasak Varle.lt telefonų specialistų, šiai dienai „Xiaomi Mi 9“ yra vienas galingiausių „Android“ išmaniųjų pasaulyje ir tai tikrai jaučiasi tiek žaidimuose, tiek bendrai naudojantis įrenginio sąsaja: viskas veikia žaibišku greičiu. Testuojant telefoną tik „Shadowguns Legends“ „ultra“ nustatymuose pastebėtas sulėtėjimas, tačiau galbūt čia kaltas ir neidealus žaidimo optimizavimas. 

„Xiaomi Mi 9“ turi 6 GB LPDDR4X tipo operatyviosios atminties ir priklausomai nuo versijos – 64 arba 128 GB saugyklos. Atminties kortelės lizdo čia nėra, kaip ir ausinių jungties. Telefonas palaiko dvi SIM korteles, dviejų juostų GPS, turi infraraudonųjų spindulių jungtį ir NFC.

Triguba kamera

Trys pagrindinės kameros moduliai ir dar pagrindinis jutiklis su 48 Mpx raiška – tokį dalyką „Xiaomi“ telefonuose matome pirmą kartą. Įprastai gamintojas naujas technologijas diegia „Mi MIX“ serijoje, tačiau šįkart matyt nusprendė negaišti laiko ir integravo naują „Sony IMX586“ jutiklį, kurį papildė dvigubu priartinimu ir plačiakampiu objektyvu.

Iš tikrųjų pats įdomiausias šio telefono aspektas yra būtent kameros. Čia turime tris pagrindinės kameros modulius ir vieną priekinės:

– Pagrindinis 48 Mpx „IMX586“ jutiklis (4 pikseliai susijungia į vieną 1,6 mikrono dydžio pikselį);

– Dvigubo priartinimo 12 Mpx jutiklis skirtas priartinimui ir portretų fotografavimui;

– Plačiakampis 16 Mpx modulis su 117 laipsnių vaizdo aprėpties kampu;

– Priekinė 20 Mpx kamera su „SuperPixel“ technologija (4 pikselių sujungimas į vieną 1,8 mikrono dydžio pikselį). 

Vertėtų paminėti, kad garsiame „DxOMark Mobile“ reitinge „Xiaomi Mi 9“ gavo 107 balus. Tai yra daugiau nei turi „iPhone XS Max“ ir tik 2 balais mažiau nei gali pasigirti „Huawei Mate 20 Pro“ ir „Samsung Galaxy S10+“.

„Xiaomi Mi 9“ siūlo tokią nuotraukų kokybę, kurios ko gero pakaks daugeliui naudotojų. Spalvos nuotraukose parenkamos labai tikroviškos ir sunku turėti joms kokių nors priekaištų. Kontrastas irgi atrodo natūraliai, ekspozicijos parinkimas taip pat nekelia problemų, tačiau tai jau yra šiuolaikinių išmaniųjų, o ką jau kalbėti apie flagmanus, standartas.

Plačiakampis objektyvas yra vienas didžiausių gėrių, kokį pastaraisiais metais gavo išmanieji telefonai. Džiugina, kad toks objektyvas jau tapo tikrų flagmanų standartas, nes galimybė užfiksuoti kur kas platesnį matymo kampą siūlo naujas kūrybines galimybes ir tiesiog suteikia daug malonumo fotografuojant.

Kalbant apie nuotraukų kokybę tamsiuoju paros metu, negalima pagirti šio telefono. Čia jis atrodo pakankamai vidutiniškai ir atsilieka nuo savo konkurentų, o štai portretinis režimas ir asmenukių kokybė tikrai nenuvilia. Portretiniame režime kamera persijungia į teleobjektyvą ir išlieja foną už pagrindinio objektyvo. Kraštų aptikimas nėra idealus, tačiau tai būdinga ir dvigubai brangesniems konkurentams. Bendrai fono išliejimo galimybės tiek priekinės, tiek galinės kameros yra aukšto lygio.

Pilna 48 Mpx raiška yra prieinama kaip atskiras režimas. Vertėtų paminėti, kad tokia raiška skamba tikrai įspūdingai, tačiau iš tikrųjų ji atima galimybę fotografuoti HDR režime ir naudotis dirbtinio intelekto scenų aptikimo algoritmais. Ką mainais suteikia 48 Mpx režimas? Praktiškai nieko įspūdingo. 48 Mpx kadruose nematyti jokios didelės pridėtinės vertės, nesimato didesnio vaizdo detalumo.

Nei viena iš trijų „Xiaomi Mi 9“ kamerų neturi optinio vaizdo stabilizavimo funkcijos. Dėl šitos priežasties filmuojant 4K video su 60 kadrų per sekundę sparta vaizdas juda, o tamsoje nuotraukose daugiau triukšmo nei konkurentų su „iOS“. Tiesiog automatinis režimas negali padidinti užrakto greičio.  

Nesigilinant į visus skaičius, Varle.lt specialistų manymu, „Xiaomi Mi 9“ tikrai puikus kamerofonas, šiai dienai tai yra tikrai geriausias variantas savo kainos segmente. Nuotraukų kokybės prasme „Mi 8“ neatsilieka, tačiau „Mi 9“ tikrai geriau filmuoja, ypač tamsoje, o tris kameros moduliai atveria plačias galimybes kūrybinei išraiškai. Nuotraukų kokybė aukščiausio lygio ir visi bus sužavėti, kokius kadrus užfiksuotus šiuo telefonu atsivešite iš atostogų. Ko dar gali reikėti?

Spartus atrakinimas bet kuriuo būdu

Į ekraną integruotu pirštų atspaudų skaitytuvu brangiuose flagmanuose žmonių jau nenustebinsi, tačiau vidutinės kainos išmaniesiems – tai dar retas reiškinys. „Xiaomi Mi 9“ turi penktos kartos optinį pirštų skaitytuvą, kuris į prisilietimus reaguoja akimirksniu. Ultragarsinį skaitytuvą kol kas turi tik „Galaxy S10“ ir ypatingų privalumų lyginant su optiniu sprendimu jis neturi išskyrus tą, kad reaguoja į šlapius pirštus.

Reikėtų paminėti, kad telefono atrakinimo srityje naudojant veido atpažinimą „Xiaomi Mi 9“ padarė žingsnį atgal. Prisiminkime, kad „Xiaomi Mi 8“ turi IR kamerą apšvietimui tamsoje, o „Mi 9“ modelyje gamintojas ją pašalino kartu su ekrano išpjova. Taigi veido atpažinimo funkcija šviesiuoju paros metu veikia puikiai, o štai prieblandoje dažnai atsisako atpažinti telefono savininką.

Kalbant apie „Xiaomi Mi 9“ praktiškumą vertėtų paminėti jo mažytį gautų pranešimų LED indikatorių. Tai tikrai patogus sprendimas net ir turint ekraną su „Always-On Display“ funkcija. Tiesiog mirksinti lemputė yra labiau matoma.

Gamintojas padidino garsiakalbio garsumą, tačiau neaišku, kodėl dar turime mono garsą. Priežastys ko gero slypi įrenginio kainoje.

Tikrai greitas įkrovimas

Telefonas turi 3300 mAh talpos bateriją, t. y. talpos prasme vidutinę, jeigu ją vertinsime atsižvelgdami į flagmanų segmentą. Tačiau „Xiaomi Mi 9“ baterijos dydį kompensavo nauju procesoriumi ir sistemos optimizavimu. Taigi autonominio veikimo rezultatai tikrai nėra vidutiniai, išmanusis pajėgus išgyventi dieną be maitinimo. 

„Xiaomi Mi 9“ palaiko „Quick Charge 4.0+“ greitąjį įkrovimą, tačiau tokius gebėjimus turėjo ir „Mi 8“. Beje, komplektacijoje yra „Quick Charge 3.0“ (18 W) maitinimo adapteris, todėl galingą (27 W) įkroviklį reikės pirkti atskirai, tačiau tokio sprendimo dėka baterija pakraunama iki 100% per valandą.

Pagrindinė „Xiaomi Mi 9“ inovacija – itin spartaus belaidžio 20 W įkrovimo palaikymas. Tokio sprendimo neturi nei „Galaxy S10+“, nei „Huawei Mate 20 Pro“ (abudu po 15 W). Spartaus belaidžio įkrovimo stotelė parduodama atskirai. Jos dėka išmanusis pilnai įkraunamas beveik per valandą be laidų.

Apibendrinimas

Išleisti flagmaną, kuris praktiškai visais aspektais pralenks savo pirmtaką ir tuo pačiu išlaikyti protingą kainą – pripažinkime, taip tikriausiai sugeba tik „Xiaomi“. Naujasis „Xiaomi Mi 9“ – idealus atsakingo darbo su savo klaidomis pavyzdys. Varle.lt telefonų specialistų teigimu, išmanusis, kurio kaina nesiekia 500 eurų nušluosto nosį našumo prasme flagmanams, fotografuoja kaip „iPhone XS“ ir stilingai atrodo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jo

šlamšto reklama.

nieko

blatno,akumas velniskai silpnas, paros neistempia rimtai 'dirbant'

SUSIJUSIOS NAUJIENOS