Norite būti laimingesnis ir pozityvesnis? Mokslininkai surado labai paprastą triuką | kl.lt

NORITE BŪTI LAIMINGESNIS IR POZITYVESNIS? MOKSLININKAI SURADO LABAI PAPRASTĄ TRIUKĄ

  • 4

Būti nelaimingu, kai situacija iš tikrųjų yra prasta, yra normalu. Tačiau daugybė žmonių pastebi, kad jiems sunku išlaikyti teigiamą požiūrį ir nuotaiką net tada, kai nieko blogo nevyksta. Kaip taip pakeisti? Mokslininkai iš Pietų Australijos universiteto surado labai paprastą triuką ir įrodė jo veiksmingumą.

„Kai šypsaisi, visas pasaulis šypsosi su tavimi“, – kadaise dainavo Frankas Sinatra. Tik šypsotis dažnai nėra lengva. COVID-19, už kampo tykanti ekonominė krizė, kruvini susirėmimai net keliose pasaulio šalyse – kartais atrodo, kad tiesiog neturime teisės būti laimingais. Tačiau pasaulyje visada kur nors vyksta kas nors blogo. Pozityvumą išlaikyti būtina. Tik kaip?

Mokslininkai į tyrimo dalyvių burnas įstatė rašiklius, taip imituodami veido padėtį, kai žmogus šypsosi. Taip mokslininkai išvengė tos komandos „nusišypsokite“, kuri pati savaime turi stiprų poveikį. Mokslininkus domino tik veido raumenų padėties įtaka žmogaus požiūriui ir nuotaikai. Tyrimo dalyviai bandė perskaityti jiems rodomų žmonių nuotaikas. Tie, kurie buvo su rašikliais burnose, į viską žiūrėjo pozityviau.

Mokslininkai pastebėjo, kad ta netikra šypsena ir tyrimo dalyvius pavertė šiek tiek laimingesniais. Galbūt tas poveikis yra laikinas, tačiau panašu, kad mūsų veido išraiška priklauso nuo nuotaikos, bet ir nuotaika nuo išraiškos. Mokslininkai mano, kad šis atradimas yra labai svarbus kai kurių emocinių sutrikimų ir psichologinių problemų sprendimui.

Net ir netikra šypsena stimuliuoja migdolinę smegenų sritį, atsakingą už emocinį atsaką į išorinius dirgiklius. Taip smegenys tarsi apgaunamos, kad žmogus turi jaustis laimingas ir ši pranašystė paverčiama tiesa. Mokslininkai mano, kad netikros šypsenos terapija gali būti rekomenduojama žmonėms, kuriems sunku išlaikyti teigiamą požiūrį į gyvenimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...,kai paMATAU GRAZIA MOTERI visuomet...

su JA pasiSVEIKINU ir nusiSYPSAU,nes,...MAN!!! labai MALONU...kaip JAI neZINAU???...viena MAN!!! paSAKE AS JUSU nePAZYSTU...AS!!! JAI atsakiau AS!!! irgi JUSU nePAZYSTU...tai VA! matote kaip KARTAIS BUNA... TASKAS

...,ramiai DZIUGI NUOTAIKA gerina SVEIKATA ir...

ilgina GYVENIMA.,na...,o SYPSOTIS visa LAIKA kaip KVAILELIUI nera BUTINA...MALONIOS DIENELES VISIEMS...M A L O N I O S... TASKAS

Mhm

Tai amerikosai visą gyvenimą vaikšto išsišiepę, kažin, turbūt laimingi visi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS