Prasidėjo stipri magnetinė audra: padidėjusi insultų, infarktų rizika | kl.lt

PRASIDĖJO STIPRI MAGNETINĖ AUDRA: PADIDĖJUSI INSULTŲ, INFARKTŲ RIZIKA

  • 23

Prasidėjo viena stipriausių balandžio mėnesio magnetinių audrų. Kaip apsisaugoti ir prižiūrėti savo sveikatą, patars Šeimos gydytojų asociacijos prezidentas reabilituotas mokslų daktaras profesorius Julius Kalibatas.

– Kodėl mūsų sveikata taip svyruoja nuo dangaus kūnų reiškinių: pilnatis, saulės žybsniai?

– Gyvename planetoje ir esame gyvosios gamtos sudėtinė dalis, niekur nepabėgsime nuo Saulės geomagnetinių audrų. Jos sutrikdo mūsų magnetinį lauką, o jis pagrindinė apsauga nuo visų blogų kosmose sklindančių dalykų. Yra poveikis ir nervų, širdies kraujagyslių sistemai, neuroendokrininei reguliacijai. Todėl dalis žmonių, ypač pagyvenę, sergantys lėtinėmis ligomis, nėščiosios, jaučia dažniau ir stipriau geomagnetinių audrų poveikį.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Ar gali tai ką nors sukelti?

– Mokslininkų tyrimai buvo atlikti įvairiose šalyse – Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Skandinavijos šalyse. Nustatė, kad, kai yra stiprios geomagnetinės audros, insultų, infarktų rizika padidėja iki 20 proc.

– Gal galite patarti, ką daryti, kad būtų šiek tiek lengviau?

– Palaikyti sveiką gyvenimo būdą. Nereikia dirbti visą dieną sode, vaikščioti ir važinėti, nebūti visą dieną tiesioginiuose saulės spinduliuose. Patariama šiomis dienomis nevartoti aštraus, sūraus maisto, nes druska sukaupia skysčių ir jie kels kraujospūdį, mažiau jaudintis, daugiau miegoti, nestresuoti, nesipykti, nekonfliktuoti. Siūlau nebijoti – jei save nuteikiate, kad bus kažkas blogai, tai ir atsitinka. Baimė labai blogai.

Siūlau nebijoti – jei save nuteikiate, kad bus kažkas blogai, tai ir atsitinka. Baimė labai blogai.

– Stresas – sveikatai ne draugas.

– Taip. Išsiskiria streso hormonai, o jie kelia kraujospūdį, tada didesnė rizika insultui ir infarktui.

– Ar yra kokių papildų?

– Papildų šiomis dienomis papildomai nereikia. Negerkite alkoholio, nerūkykite, nevartokite aštraus maisto.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

ALGIRDAS.

Nuo insultų ir infarktų geriausias vaistas ''MIŠKO UOGA'', NET VISOKIOS AUDROS BŪNA ''IKI KELIŲ'' .

Anonimas

baisu,kai toks temperatūros šokinėjimas,kraujagyslėms baisu, lauke +20, namuose radiatoriai pyška,kai mokėsim už balandį,tai bus baisiau nei magnetinė audra..Lietuvoj žmonės jau pusę mėnesio nešildo,o čia..kaži kodėl?

Zose

Uzpi...o reklamos cia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS