Prisijungti prie Dievo. Vatikanas paleidžia programėlės „Click to Pray“ atnaujinimą | kl.lt

PRISIJUNGTI PRIE DIEVO. VATIKANAS PALEIDŽIA PROGRAMĖLĖS „CLICK TO PRAY“ ATNAUJINIMĄ

Esame pripratę prie pasaulietiškų internetinių paslaugų, kai internetu gali užsisakyti maisto, nusipirkti batus arba rezervuotis bilietą, o dabar popiežius Pranciškus leidžia užsisakyti maldą.

Vatikanas antradienį paskelbė apie programėlės „Click to Pray“, leisiančios daugiau katalikų tikinčiųjų „maldoje susijungti su pasauliu“ atnaujinimą.

84 metų popiežiui Pranciškui socialiniai tinklai nėra naujiena – jis turi 19 mln. sekėjų „Twitter“ tinkle, dar 8,3 mln. – „Instagram“, be to, yra labai tolerantiškas asmenukėms. Jis pripažįsta, kad socialiniai tinklai gali „skatinti surasti kitus“.

2016 metais pirmą kartą pasirodžiusią socialinės žiniasklaidos programėlę atsisiuntė daugiau nei 2,5 mln. žmonių. Joje galima rasti kasdienes popiežiaus maldas ir žinutes, o jos vartotojai gali melstis ir už kitus.

Programėlė „Click to Pray 2.0“ paleidžiama lapkričio 1 dieną. Prieš tai jos beta versijos testavimas buvo atliktas įtraukiant vienuolius ir vienuoles visame pasaulyje, skelbia Vatikano pareigūnai.

Naujoji programėlės versija – prieinama septyniomis kalbomis – yra geriau pritaikyta asmeniniams poreikiams, leidžia vartotojams susidaryti maldų tvarkaraštį, suteikia daugiau informacijos apie specifines maldas ir taip pat yra susieta su kitomis Vatikano patvirtintomis internetinėmis svetainėmis, tokiomis kaip „Tweeting with God“.

„Idėja yra sugebėti ja (naująja programėle) naudotis ir duoti žmogui priemonę melstis, būti bendrystėje “, – naujienų agentūrai AFP sakė monsinjoras Lucio Ruizas (Lusijus Ruisas), Komunikacijos dikasterijos, prižiūrinčios visą Šventojo Sosto komunikacijos tinklą, sekretorius.

Paklaustas, ar programėlės paleidimas yra atsakas į mažėjantį lankytojų skaičių Vakarų bažnyčiose, jis atsakė, kad ji „nėra ko nors pakaitalas“.

„Tai susiję su kultūros supratimu, jos skaitymu, klausymu ir matymu, kur mes esame, kad galėtume ten būti, – sakė L. Ruizas. – Nes ten, kur yra žmonės, [ten] turi būti ir Bažnyčia.“

Prisijungti prie Dievo

Antradienį programėlės bendruomenės skiltyje buvo daugybė kvietimų iš viso pasaulio pasimelsti. Galima buvo rasti tokių antraščių kaip „Prašau melstis už mano dukrą“, „Malda už mano sergančią mamą“, o viena – „už mano karjerą“.

Susikūrę savo paskyrą vartotojai gali susidaryti maldų sąrašą, pasirinkti turinį ir įsijungti pranešimus bei priminimus, kada reikia melstis dienos metu.

„Pradėk savo dieną su Jėzumi ryte“ skelbia viena antraštė programėlėje, kviečianti rytinei maldai. Vakaro maldoms skirta antraštė „Apgalvok ir pailsėk“.

Naujosios programėlės versijos pristatymas sutampa su sinodo, Katalikų Bažnyčios vadovų susirinkimo, pradžia. Jo tema „Komunija, dalyvavimas ir misija“. Sinodas turėtų trukti iki 2023 metų spalio.

Šalia socialinių tinklų Vatikanas naudojasi daugybe tradicinių žiniasklaidos priemonių, skirtų Bažnyčios žinioms skleisti 1,3 milijardo katalikų visame pasaulyje, įskaitant oficialią Šventojo Sosto svetainę, dienraštį ir radiją.

Tačiau antradienį prie Šv. Petro bazilikos nė vienas iš AFP kalbintų žmonių apie šią programėlę nebuvo girdėję.

Programėlių parduotuvėje „Google Play Store“ dauguma vartotojų ją įvertino penkiomis žvaigždutėmis, nors kai kurie sakė susidūrę su strigimais, ypač dėl to, kad reikėjo prie jos jungtis pakartotinai.

Vienas vartotojų programėlę įvertino viena žvaigždute ir paliko tokį prierašą: „Dievas žino, kas aš esu, tai kodėl aš turiu pateikti savo tapatybę dar ir popiežiui?“

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Click to pay bus

sekta

Homoseksualu sekta nerimsta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS