Šaltis nepatinka ir jūsų telefonui: pataria nemėtyti jo į sniegą ir nepalikti automobilyje | kl.lt

ŠALTIS NEPATINKA IR JŪSŲ TELEFONUI: PATARIA NEMĖTYTI JO Į SNIEGĄ IR NEPALIKTI AUTOMOBILYJE

  • 1

Greitai išsikrauna telefono baterija? Mobilusis nebesikrauna visai? Gali būti, kad dėl visko kaltas šaltis ir drėgmė. Kaip saugoti telefoną, ausines ir išmanųjį laikrodį žiemą, kad nesugestų? Kaip naudoti įrenginius, kad jie tarnautų ilgiau?

Į šiuos klausimus atsakė produktų mokymų vadovė Urtė Eidžiūnaitė. 

– Bendrai kalbant, šaltis nepatinka beveik niekam, nei kelių dangai, nei automobiliams, nei galų gale įrenginiams. Pirmiausia reikėtų saugoti nuo sniego, nemėtyti telefono į sniegą. Jeigu pereiname iš šalčio į šiltą temperatūrą, tas greitas pokytis gali nepatikti. Temperatūriniai skirtumai ne į naudą, gali susidaryti ir kondensatas.

Visą laiką reikia leisti telefonui šiek tiek priprasti prie temperatūros ir neduoti kažkokių labai sudėtingų užduočių, nes taip (telefonas – red. past) apsikrauna, pradeda kaisti ir baterija eikvojasi stipriau. Laikrodį reikia visą laiką dėvėti ant rankos. Nenešioti kišenėje, o būtent turėti ant riešo. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Kodėl negalima nešioti kišenėje ar rankinėje? 

– Šalta jam bus. Nuo mūsų odos temperatūros jis palaiko tą šilumą. Lygiai taip pat ir ausinukus, jeigu juos naudojame, užsidėkime kepurę. Telefonų nelaikyti rankoje, o nešioti šiltai. Jeigu kažkas patenka į vidų, susidaro kondensatas. Stengtis saugoti, būna specialūs šepetėliai pravalymui, prižiūrėti. 

Taip pat pakomentavo elektronikos taisyklos vyriausiasis technikas Gytis Lionas. 

– Ar daug žmonių atneša telefonus remontui, kai atšąla oras? 

– Kai atšąla oras, sakyčiau, nėra tokio matomo dėsningumo, bet pošventiniu laikotarpiu padidėjimas matosi. 

– Žmonės per šventes kažką sudaužo, sugadina? 

– Taip, pasitaiko ir su pažeistų drėgme, ir sudaužytų. Pramogos, šventės, visko pasitaiko. Telefoną žiemą reikia saugoti nuo šalčio. Kas gali nutikti telefonui ar kitiems įrenginiams, pavyzdžiui, belaidėms ausinėms, išmaniajam laikrodžiui, jeigu naudosime juos lauke? 

Naudojant lauke arba keičiant erdvę iš šiltos į šaltą, gali susidaryti kondensatas, atsirasti oksidacija, atsiranda ir kiti pažeidimai. Telefonas ar kitas įrenginys gali neįsijungti. Paprastas patarimas, keičiant patalpą iš šaltesnės į šiltesnę, derėtų palaukti, kol įrenginys prisitaikys prie, tarkime, kambario temperatūros ir tada naudotis. 

– Ar trumpėja telefono baterijos veikimo laikas, jeigu telefoną naudosime vien lauke? 

– Žinoma, gali sutrumpėti. Kaip ir automobiliai turi akumuliatorius, žiemai atėjus jie mažiau laiko, tas pats ir telefonui. Esame turėję tokių variantų, kai klientai užmiršta savo įrenginius automobilyje, jis pabūna šaltai ir paprastai neįsijungia. Reikia vadinamo baterijos sužadinimo, nes visiškai nusėda. 

Paprastas patarimas, keičiant patalpą iš šaltesnės į šiltesnę, derėtų palaukti, kol įrenginys prisitaikys prie, tarkime, kambario temperatūros ir tada naudotis.

– Gamintojai sako, kad dabartiniai išmanieji telefonai yra atsparūs drėgmei, vandeniui. Tačiau, ar iš tikrųjų taip yra? Pavyzdžiui, vaikštant valandą lauke per kažkokią šlapdribą ar per lietų, ar tai nepakenks telefonui? 

– Dažnas gamintojas teigia, kad įrenginiai atsparūs. Tačiau, vienas dalykas. Žiemą visi mėgsta slidinėti, mažas sniego kiekis gali pakliūti į krovimo lizdą, susidaryti oksidacija ir įrenginys nebesikraus. Aš patarčiau nepasikliauti tų gamintojų teigimu sertifikate. Kiek esame turėję praktikoje, yra tam tikros ertmės, kur į įrenginį patenka drėgmė. 

– Pavyzdžiui, krovimo lizdas. 

– Taip, krovimo lizdas, mikrofono ertmė, pokalbio garsiakalbio ertmė. Per šias dalis patekęs mažas drėgmės kiekis gali pakenkti. 

– Jeigu nutiko taip, kad telefonas įkrito į sniegą, ką reikėtų daryti? 

– Išjungti telefoną. Jeigu yra galimybė, jeigu namuose yra techninio ar medicininio spirito ir turite nenaudojamą dantų šepetėlį, galite prasivalyti su juo ir palikti įrenginį, kad jis išdžiūtų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klausimas

O vietoj plaktuko jį naudoti galima ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS