Kovos menų meistras atrėmė dviejų lokių išpuolį | kl.lt

KOVOS MENŲ MEISTRAS ATRĖMĖ DVIEJŲ LOKIŲ IŠPUOLĮ

  • 4

Japonijoje pora lokių pasirinko ne tą žmogų, prie kurio norėjo prisikabinti. Incidentas nutiko Hokaido salos šiaurėje kalnuotoje Najoro vietovėje, kur 50 metų karatė praktikuojantis vyras atvyko apžiūrėti krioklio. Kovos menų meistras pajėgė atremti dviejų lokių išpuolį.

Masato Fukuda atvyko iš centrinio Japonijos Aičio regiono pasigrožėti kalnuotomis Najoro apylinkėmis ir atsitiktinai išvydo du ruduosius lokius.

Vienas jų priėjo prie vyro, bet, gyvūno nelaimei, M. Fukuda buvo patyręs karatė kovos meno meistras.

„Suvokiau, kad turiu kažką daryti, antraip žūsiu“, – žurnalistams vėliau pasakojo M. Fukuda.

Vyras spyrė lokiui į snukį du kartus, tuo gerokai išgąsdindamas nelaimingą duetą. Tiesa, kova nepraėjo be pasekmių, karatistas išsisuko koją.

M. Fukudos teigimu, abu gyvūnai atrodė vidutinio dydžio. Rudieji lokiai gali sverti virš 1 tūkst. kg.

Šis incidentas įvyko praėjus maždaug aštuoneriems metams po to, kai Japonijoje žvejodamas kitas karatė juodojo diržo kovotojas atrėmė jį užpuolusį rudąjį lokį. Tas vyras tuomet neišvengė įkandimų ir nagų pėdsakų ant dešinės viršutinės kūno pusės, galvos ir rankų.

Praėjusiais metais Japonijoje užfiksuoti net 193 meškų išpuoliai, iš kurių šeši žmonėms baigėsi mirtimi. Tai yra didžiausias skaičius nuo 2006 m., kai buvo pradėti skaičiuoti meškų užpuolimai.

Ekspertų manymu, išpuolių pagausėjimą lėmė kelios priežastys. Pirma, dėl sausos vasaros liko mažiau gilių ir bukų riešutų – jų pagrindinio maisto, – todėl dėl bado gyvūnai tapo drąsesni. Antra, mažėjant Japonijos gyventojų skaičiui, žmonės palieka kaimo vietoves, o meškos persikelia į jas.

Pernai rugpjūtį medžiotojai šiaurinėje Japonijos dalyje nukovė neperprantamą rudąjį lokį, pramintą „Nindze“, po to, kai jis užpuolė mažiausiai 66 karves.

O spalio pradžioje vietos Japonijos pareigūnai ir žiniasklaida pranešė, kad trys lokiai buvo užmigdyti po to, kai šiaurinėje šalies dalyje įlindo į tatamio kilimėlių gamyklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Smalsutis

Su lokiu kaip kapotis aisku,o ka daryti kai tave uzpuola trys katinai !

xxxx

Gal apsiš...., lokys išsigando smarvės. jei būtų trinktelėjęs leteną, būtų likusi šlapia vieta, juk gali užmušti stambius gyvūnus, pav. briedį, kuris irgi galėtų sutraiškyti bet kurį kovotoją

Senukas masto

Karate žinom a kokie yra vatos kovu menai? Ikalti 100 gram ir 5 ant vieno
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS