Neįtikėtina: vyras pakišo skiepui netikrą ranką | kl.lt

NEĮTIKĖTINA: VYRAS PAKIŠO SKIEPUI NETIKRĄ RANKĄ

Italas, norėjęs gauti vakcinos nuo koronaviruso sertifikatą, bet išvengti skiepo, mėgino apgauti sistemą pakišęs sveikatos darbuotojams netikrą ranką, penktadienį sakė pareigūnas.

Nepaisant tikroviškos odos spalvos, silikoninė galūnė nieko neapgavo, o apie 50 metų vyrą buvo pranešta vietos policijai. Incidentas įvyko ketvirtadienio vakarą Bieloje, šiaurės vakarų Italijoje. „Byla beveik juokinga, jei ne tai, jog kalbama apie labai rimtą dalyką“, – feisbuke parašė Pjemonto regiono vyriausybės vadovas Albertas Cirio. Jis sakė, kad toks poelgis „nepriimtinas, atsižvelgiant į tai, ką per pandemiją turėjo paaukoti visa mūsų bendruomenė, netekusi gyvybių ir sumokėjusi socialinę bei ekonominę kainą.“

Incidentas su netikra ranka nutiko dar prieš Italijoje nuo pirmadienio sugriežtinant taisykles žmonėms, nepasiskiepijusiems nuo COVID-19.

Nuo rugpjūčio norint valgyti restoranuose, lankytis muziejuose, kino teatruose, teatruose ir sporto renginiuose, reikalingas „Žaliasis pasas“, įrodantis, kad asmuo vakcinuotas, neseniai pasveikęs nuo koronaviruso arba jo testas neigiamas. Nauji apribojimai, dėl kurių beveik visus savaitgalius Italijos miestų centruose vyksta nedideli protestai, įvesti padaugėjus COVID-19 atvejų, o pastarosiomis dienomis paaštrėjo nuogąstavimai dėl naujosios omikron atmainos.

Italija buvo pirmoji Europos šalis, kurią 2020 m. pradžioje užklupo pandemija, tačiau šiuo metu jai sekasi geriau nei daugeliui kaimynių. Ketvirtadienį per pastarąsias 24 valandas buvo pranešta apie 16 800 naujų atvejų, 72 jų baigėsi mirtimi. Beveik 85 proc. vyresnių nei 12 metų gyventojų jau visiškai paskiepyti, šią savaitę visiems suaugusiems prieinama revakcinacijos galimybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Blabla

jau seniai apie tai galvojau

Nu

gera idėja! Jei aš netikrą turėčiau, irgi taip daryčiau!

Gyvenu italu kaiminysteje

Labiau paciuozusiu zmoniu neteke sutikti.O isivaizdinimas koks it imperatoriai butu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS