Pabėgimo misija: automobilį pavogę vaikai nuvažiavo daugiau kaip 1 000 kilometrų | kl.lt

PABĖGIMO MISIJA: AUTOMOBILĮ PAVOGĘ VAIKAI NUVAŽIAVO DAUGIAU KAIP 1 000 KILOMETRŲ

Australijoje keturi vaikai be leidimo paimtu padidinto pravažumo automobiliu nuvažiavo daugiau kaip tūkstantį kilometrų retai apgyventomis vietovėmis, pakeliui dukart įsipylę degalų ir už juos nesusimokėję, kol galiausiai buvo sulaikyti policijos, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Kvynslando valstijos pajūrio mieste Rokhamptone gyvenantis 14-metis, du 13-mečiai ir 10-metė į šį žygį leidosi šeštadienį, pasiėmę grynųjų pinigų, meškerių ir pagrobę vienai iš šeimų priklausantį automobilį „Nissan Patrol“, nurodė policija.

Vienas iš vaikų paliko raštelį savo šeimai apie bėglių planus.

Kvynslando policija nurodė, kad anksti sekmadienį automobilis buvo pastebėtas atokiame Bananos miestelyje, kur vaikai esą pavogė kuro ir nuvažiavo į pietus.

Automobilis sekmadienį apie 22 val. 40 min. vietos (15 val. 40 min. Lietuvos) lauku buvo sustabdytas netoli Graftono kaimyninėje Naujojo Pietų Velso valstijoje, maždaug už 11 valandų kelio nuo Rokhamptono, pridūrė policija.

Naujojo Pietų Velso policija nurodė, kad pareigūnai buvo priversti įsiveržti į sustabdytą transporto priemone išdaužę langą, nes vaikai atsisakė išlipti.

„Jie užsirakino automobilyje, tad policininkui teko pasinaudoti lazda, kad patektų į vidų ir juos areštuotų“, – sakė žurnalistams Kofso-Klarenso rajono laikinasis policijos inspektorius Darrenas Williamsas (Darenas Viljamsas).

Kol kas neaišku, kuris iš vaikų vairavo, bet D. Williamsas nurodė, kad jie veikiausiai vairavo pasikeisdami.

„Kelias ilgas, nuo Rokhamptono iki Graftono – daugiau kaip tūkstantis“ kilometrų, pažymėjo pareigūnas.

„Negaliu įsivaizduoti, kad vienas žmogus galėtų vairuoti visą šį kelią dvi dienas“, – pridūrė D. Williamsas.

Policija aiškinasi dėl kelių įtariamų įstatymų pažeidimų, įvykdytų nepilnamečių per šią kelionę, sakė D. Williamsas.

Įtariama, kad jie nesumokėjo už įsipiltus degalus Bananos ir Varialdos miesteliuose.

Bananos degalinės pardavėjas Harry White'as (Haris Vaitas) sakė, kad atvažiavusieji visureigiu įsipylė 82 litrus dyzelino ir išvažiavo nesumokėję. Toks kiekis degalų kainuoja apie 120 Australijos dolerių (74,5 euro).

Policija jaunuosius nutrūktgalvius mėgino sulaikyti Naujojo Pietų Velso miestelyje Glen Inese; tuo metu visureigį, kaip įtariama, vairavo 13-metis, sakė D. Williamsas.

„Ten įvyko trumpos kelių policijos gaudynės, bet dėl vairuotojo amžiaus ir kelio sąlygų, kelių... ir bendrosios policijos pareigūnai persekiojimą nutraukė“, – aiškino jis.

Patys vaikai buvo rasti nenukentėję; jie šiuo metu yra prižiūrimi tarnybų.

Pasak D. Williamso, kol kas neaišku, dėl kokių priežasčių vaikai leidosi į šią kelionę, bet vienas iš berniukų yra gimęs Graftone.

Policija dar neapklausė vaikų, nes tai galima padaryti tik dalyvaujant tėvams arba globėjams. Pasak D. Williamso, nepilnamečiams bus pateikti kaltinimai, bet išsamesnių detalių nepateikė.

Pareigūnas taip pat sakė nežinantis, ar vaikus sieja koks nors giminystės ryšys.

Šiuo metu Naujojo Pietų Velso mokyklos yra uždarytos per metu vidurio atostogas, o Kvynslande moksleivių atostogos baigėsi pirmadienį.

Kvynslando valstijoje vairuotojo pažymėjimą gali gauti ne jaunesni kaip 17 metų asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Va už tai turėtų gerai atkentėti jų visų sėdimosios.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS