Rusijoje pradėtas tyrimas dėl piloto, leidusio keleivei sėsti už šturvalo | kl.lt

RUSIJOJE PRADĖTAS TYRIMAS DĖL PILOTO, LEIDUSIO KELEIVEI SĖSTI UŽ ŠTURVALO

  • 3

Rusijos tyrėjai ketvirtadienį pradėjo tyrimą dėl socialiniuose tinkluose vienos moters paskelbtų pareiškimų, kad ji piloto sutikimu valdė keleivinį lėktuvą, neturėdama tinkamos kvalifikacijos.

Sibire esančio Jakutijos regiono tyrėjai pažymėjo, kad 33 metų moteris reguliaraus skrydžio metu valdė regioninės bendrovės „IrAero“ orlaivį, kuriame buvo ir kitų keleivių.

„Vienas iš įgulos narių neteisėtai įsileido į lakūnų kabiną jauną moterį, neturėjusią lėktuvų pilotavimo sertifikato ar leidimo... ir perdavė jai lėktuvo „Antonov An-24“ valdymą“, – nurodoma tyrėjų pareiškime.

Jame patvirtinama, kad lėktuve, galinčiame skraidinti 52 žmonių be įgulos narių, „buvo ir keleivių“.

Rusijos žiniasklaida anksčiau atkreipė dėmesį į vartotojos @madam_dupon pranešimus socialiniame tinkle „Instagram“. Tarp jų buvo vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip rožinį megztinį dėvinti jauna moteris skrydžio metu laiko šturvalą, kol sceną filmuojantis vyras duoda jai nurodymus.

„Buvo labai puiku. Ačiū“, – buvo užrašyta prie vaizdo įrašo, remiantis Rusijos žiniasklaidos paskelbtomis momentinėmis ekrano kopijomis. Moters paskyra ketvirtadienį veikė privačiu režimu.

„IrAero“ turi 25 lėktuvus, kurie skraido maršrutais po Sibirą, taip pat į Maskvą, Sankt Peterburgą ir vietoves prie Juodosios jūros.

Pasak tyrėjų, vaizdo įraše matomas orlaivis skrido iš Jakutijos pagrindinio miesto Jakutsko į atokų oro uostą „Sakkyryr“, esantį regiono šiaurinėje dalyje.

Rusija jau ne vieną dešimtmetį kovoja su liūdna padėtimi aviacijos saugumo srityje, ir iki šiol susiduria su daug gyvybių nusinešančiais incidentais.

1994 metais sudužo iš Maskvos į Honkongą skridęs oro linijų „Aeroflot“ laineris, pilotui pakvietus į kabiną savo vaikus ir pasodinus į savo vietą sūnų. Tąsyk žuvo 75 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tadas

"Pilotas paviešino nuotrauką iš kabinos ir greitai pasigailėjo – uždrausta skraidyti visam laikui", tai straipsnis delfyje apie kinijoje buvusi incidenta. cia tas pats straipsnis, tik kinai tapo rusais.

AS

Nuo durnumo vaistu nera,Tik dabokle tokiem gali pamokinti gyvenimo taisykliu.

Anonimas

Kas čia tokio ? Aš su lakūnais jų kabinoj šnapsą gėriau ir viskas buvo ok. Tiesa, lėktuvas buvo krovininis. Bet tik vienas blaivus vairavo, o kiti trys kartu su manim du butelius išlaužė. Ir nieko...nuskridom į Saratovą ir atgal...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS