Šuoliams su virve dažniau ryžtasi moterys | kl.lt

ŠUOLIAMS SU VIRVE DAŽNIAU RYŽTASI MOTERYS

Šuolių su virve organizatoriai sako, kad ši pramoga Lietuvoje sparčiai populiarėja.

Jie skaičiuoja, kad per metus Lietuvoje šokti su virve ryžtasi daugiau kaip tūkstantis žmonių.

Šuolį su virve, kaip būdą praktikuotis kritimą, XX amžiaus 10-ame dešimtmetyje sugalvojo amerikiečių alpinistas Danas Osmanas. Per kelerius metus toks savęs išbandymas taip išpopuliarėjo, kad tapo atskira sporto šaka. Lietuvoje šokti su virve pradėta prieš 10 metų. Šiuo metu aktyviai šokinėjama Kaune, Alytuje ir Druskininkuose. Šuolininkų saugumą užtikrina speciali alpinizmo įranga.

„Yra rišamos dvi virvės: viena ilgesnė, kita trumpesnė. Viena yra darbinė, kita – apsauginė. Šios virvės tvirtinamos į kitas dvi virves, visur yra dvigubi karabinai, naudojame tik geriausia, ką galime. Kiekvienas karabinas, kurį naudojame, išlaiko 5 tonas. [...] Žvelgiant paprastai, tai yra didžiulės sūpynės, kurios, viską tinkamai atliekant, suteikia daug smagumo“, – sako šuolių su virve organizatorius Linas Ramoška.

Šuolių su virve sezonas prasideda balandį ir gali tęstis iki pat gruodžio mėnesio. Tokios pramogos organizatorius sako, kad kasmet jai ryžtasi daugiau kaip tūkstantis žmonių. Tarp jų daugiausia – moterys.

Plačiau – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS