Šveicarijoje suimtas papūgų kiaušinius apatiniuose gabenęs kontrabandininkas | kl.lt

ŠVEICARIJOJE SUIMTAS PAPŪGŲ KIAUŠINIUS APATINIUOSE GABENĘS KONTRABANDININKAS

  • 2

Šveicarų muitininkai ketvirtadienį pranešė, kad prieš trejus metus areštavo paukščių specialistą, kuris savo apatiniuose kontrabanda vežė saugomų papūgų kiaušinius ir keliavo po pasaulį, prekiaudamas retų rūšių gyvūnais.

Muitininkų pranešime sakoma, kad tas vyras, kurio pavardė nenurodoma, tikriausiai pardavė daugiau kaip 150 kiaušinių – nykstančių papūgų, kurios yra saugomos pagal tarptautinius įstatymus, taip pat retų rūšių fazanų.

Tas Šveicarijos pilietis, kuris taip pat verčiasi teisėta prekyba paukščiais, buvo suimtas Ciuricho oro uoste 2010 metais, kai grįžo iš Brazilijos, o jo apatiniuose rasti paslėpti 25 kiaušiniai.

Muitinė paaiškino, kad bylos detales skelbia tik dabar, nes tyrimas buvo itin slaptas.

Tyrėjams pavyko nustatyti, kad naudodamasis dideliu tarptautiniu kontaktų tinklu tas vyras sugebėjo kontrabanda pervežti daugiau kaip 150 kiaušinių pirkėjams Indonezijoje, Tailande ir Meksikoje.

Bendra tų kiaušinių vertė – 65 tūkst. Šveicarijos frankų (54 tūkst. eurų), nurodė muitinė, kuri pridūrė, jog buvo neįmanoma nustatyti, iš kur yra tie kiaušiniai.

Tyrėjai sakė, kad tas vyras taip pat laikė kelis šimtus paukščių, tarp jų – nykstančių rūšių.

Šveicarijos veterinarijos tarnyba iš vieno bendrininko taip pat konfiskavo septynias retas papūgas, kurių vertė – 8 tūkst. Šveicarijos frankų.
Abiem vyrams gresia didelės baudos už nykstančių rūšių gyvūnų kontrabandą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai gi

perejo jis tuos kiausinius. Kad-ku-dakst....

:)

nustebo rentgene pamate vyruka su 27 kiausiniais kelnese

SUSIJUSIOS NAUJIENOS