Tai bent meras: girtas su kirviu rankose puolė policijos patrulius | kl.lt

TAI BENT MERAS: GIRTAS SU KIRVIU RANKOSE PUOLĖ POLICIJOS PATRULIUS

Rusijos Tolimuose Rytuose, Užbaikalėje, girtas Sretensko miesto meras su kirviu rankose puolė policijos patrulius.

Apie tai pranešė daugelis Rusijos interneto portalų. Merui iškelta baudžiamoji byla.

„Kovo 10-osios vakarą, apie 20 val., Sretenske du policijos pareigūnai sustabdė automobilį „Toyota“. Jį vairavo neblaivus miesto vadovas. Meras nepakluso teisėtiems policininkų reikalavimams ir bandė jiems smogti kirviu. Vienas policininkų ištraukė iš  puolusiojo rankų kirvį ir vyrą nuginklavo“, – apie įvykį pasakojo regiono Tyrimų komiteto oficialus atstovas Jegoras Markovas.

Įtariamajam iškelta byla dėl jėgos panaudojimo prieš tarnybines pareigas einančius darbuotojus. Tačiau J. Markovas atsisakė atskleisti įtariamojo pavardę.

Tačiau žiniasklaida iš kitų teisėtvarkos pareigūnų sužinojo, kad sulaikytasis yra Sretensko meras Jevgenijus Kirgizovas. Jis yra Užbaikalės legendos – Sovietų Sąjungos didvyrio, buvusio milicijos darbuotojo Stepano Kirgizovo anūkas.

Įdomu tai, kad pats meras J. Kirgizovas anksčiau dirbo policijoje, tačiau iš jos buvo atleistas dėl nederamo elgesio. 2012-aisiais metais jis, būdamas girtas ir vilkėdamas policininko uniformą, prie įvažiavimo į Sretenską pradėjo šaudyti į pravažiuojančius automobilius. Buvo apgadinti du automobiliai.

2013 metais policijos kapitonas J. Kirgizovas nuteistas lygtinai už chuliganizmą ir tyčinį svetimo turto sunaikinimą. 2016-aisiais teistumas J. Kirgizovui buvo panaikintas, o tai leido 2022 m. kovo mėnesį jam būti išrinktam meru.

Štai ką apie šį incidentą teisėtvarkos pareigūnai papasakojo leidiniui gazetavechorka.ru.

„J. Kirgizovas buvo stipriai girtas, tačiau tai netrukdė jam po miestą važinėti automobiliu „Toyota“. Jis bet kaip statydavo automobilį, iššokdavo iš jo mojuodamas pistoletu. Vėliau sukonfliktavo su pravažiuojančio automobilio keleiviais, jiems grasino ir pradėjo juos persekioti. Tada pateko į avariją – rėžėsi į vietos gyventojo mašiną.

Tačiau ir to jam buvo maža. Kai atvyko policijos pareigūnai, meras iš automobilio bagažinės išsitraukė kirvį ir ėmė juo grasinti. Vėliau paprasčiausiai nuvažiavo iš įvykio vietos. Tam, kad jį sulaikyti, buvo įvestas planas „Perėmimas“, – pasakojo pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (54)

Nežinau ir man nelabai įdomu kas dedasi milžiniškos Rusijos platybėse bei užkampiuose , man įdomiau žinoti ar dar nenumarinta LT seimo nario prievartavusio vaikus byla.

O, Lietuvoj kandidatai y Merus

ir Seimunai ,Pedofilai prievartauja ,,, azuoliukas,,, ir kitus vaikus

chujne ta rosija..

te byla iskele meruj.... a pasmus meras butu patrulius susodines i bala ir apmyzes.... i nieko anie nepadarytu... a jei bandytu tai meras paskambitu policijos vaduj ir pasakytu : kad nuo siol pastave netik kad sniego nuo varteliu niekas nenustums bet ir nei gatves asfantuos nei nusluos nei siuksliu ves a gal net elektra atjungs uz per klaida nesusimokejima.... vo ir netiketai mokamas parkingas gali atsirast prie namu.... arba savartynas... is patirties zinom ka musu meru ypacs milijoniriu geriau nepykdyt... pasake : gerai gerai sukriuksejei ...padarei darba tyliai ir begi paknupston a tai atsibusi miske griovije su keturaciu prigeres
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS