Advento gerumu paženklintas šokėjų sumanymas | kl.lt

ADVENTO GERUMU PAŽENKLINTAS ŠOKĖJŲ SUMANYMAS

  • 0

Kad draugystę reikia puoselėti, puikiai supranta ne pirmus metus draugaujantys sportinių šokių klubo "Junda" nariai ir specialiųjų poreikių moksleiviai.

Kovo 11-osios gimnazijos specialiųjų poreikių moksleiviams jau tradicine tapo "Jundos" (vadovės Vilma Skublickaitė ir Rasa Simanavičienė) organizuojamos šventės "Tau, mamyte". O štai neseniai šokėjai nutiesė draugystės tiltą pas Kauno specialiosios mokyklos vaikus, kur scenografų Dariaus Garkausko ir Kęstučio Vaškelevičiaus sukurtoje Draugystės pilyje buvo surengtas koncertas vaikams. Jame dalyvavo ir ilgamečiai moksleivių draugai iš Vokietijos, Šrobenhauzeno miesto.

Pasak R.Simanavičienės, pasakiškoje Draugystės pilyje skambėjo dainos, sukosi nykštukai ir fėjos (kostiumų dailininkė Ginta Jaksebagienė), skleisdami ypatingą nuotaiką – šypsojosi ir vaikai, ir jų mokytojai, auklėtojos, tėveliai.

"Mūsų klubo šokėjai Ieva Šlaičiūnaitė, Ugnė Šlaičiūnaitė, Samanta Čyvaitė, Danielius Jurčiukonis ir Ignas Simanavičius, atlikdami choreografinę kompoziciją "Šviesa" pagal M.K.Čiurlionio simfoninę poemą "Miške", mūsų naujuosius draugus – Kauno specialiosios mokyklos vaikus vedžiojo po užburtą mišką, o skambant prancūziškiems akordams, šokėjai įsuko žiūrovus į siautulingą šokį. Jį tarsi pratęsė Lotynų Amerikos šokių pynė, Mimų teatro aktoriaus Mariaus Sekmoko pasirodymas", – pasakojo R.Simanavičienė, kartu pasidžiaugusi ypatinga koncerto pabaiga, kai Kauno specialiosios mokyklos moksleiviai drauge su savo pedagogais padainavo dainą "Pasakų pilis". "Tai buvo šio koncerto vainikas", – įsitikinusi R.Simanavičienė. Žinoma, vaikai labai džiaugėsi ne tik švente, kurią režisavo mokyklos pedagogės Diana Zenkovienė, Nomeda Ramaškaitė, Sonata Čereškienė, bet ir draugų iš Vokietijos atvežtais pilnais dovanų maišeliais.

GALERIJA

  • Advento gerumu paženklintas šokėjų sumanymas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS