Akordeonistas V. Danielius: stengiuosi tobulėti visapusiškai | kl.lt

AKORDEONISTAS V. DANIELIUS: STENGIUOSI TOBULĖTI VISAPUSIŠKAI

"Kauno dienos" redakciją šv.Kalėdos aplankė anksčiau. Lietingą ir niūrią dieną nušvietė devyniolikmetis muzikantas Vytenis Danielius. Virtuoziškai itališką akordeoną "Paolo Soprani" valdantis daugelio tarptautinių konkursų laimėtojas dovanojo keliolika minučių užburiančios muzikos.

Prasmingų darbų metas

Du kartus Prezidentės Dalios Grybauskaitės apdovanotas Vytenis nusprendė, kad pačiu darbingiausiu muzikantams metu per Kalėdas ilsėsis ir švęs kartu su mama, tėčiu ir ketveriais metais vyresniu, taip pat akordeonu grojančiu broliu.

"Šie metai buvo labai darbingi, per dieną kartais dalyvaudavau keturiuose koncertuose, buvo įvairių projektų, pavyko įstoti į valstybės finansuojamą vietą VDU Muzikos akademijoje, todėl, kai padaryta daug darbų, per šv.Kalėdas reikia pailsėti", – šyptelėjo vaikinas.

Su kuo jam asocijuojasi šv.Kalėdos? Su gerais, prasmingais darbais, brangiu laiku su šeima, mamos pagaminta kūčiukų sriuba.

Kokia muzika geriausiai tiktų Kalėdų vakarą grojant akordeonu?

"Mėgstu įvairią muziką, bet pirmiausia į galvą šovė Mr.Lawrence kūrinys "Merry Christmas". Tai laba melodinga kompozicija, kuri puikiausiai tiktų šv.Kalėdoms", – pastebėjo V.Danielius.

Tobulinasi visapusiškai

V.Danielius akordeonu pradėjo groti nuo septynerių metų – vaikystėje jam labai įstrigo brolio grojimas šiuo instrumentu.

"Akordeonu galima atlikti beveik visus kūrinius. Džiaugiuosi, kad su šiuo instrumentu pasirinkau siekti savo muzikinių svajonių, teikti malonumą sau ir kitiems", – sakė Vytenis.

Kasdien muzikantas groja po 4–10 val., bet 13 kg sveriantis "Paolo Soprani" akordeonas jam nekelia didelių sunkumų.

Kitais metais Vytenis ketina įsigyti dar vienos garsios kompanijos akordeoną – apie 16 kg sveriantį klasikinį "Scandalli".

Vaikinas neapsiriboja vien muzika – jis išbandė irklavimą, kikboksą, šokius, dabar lanko jogą, taip pat ketina save išbandyti ir viešojo kalbėjimo klube.

"Stengiuosi tobulintis visapusiškai, – teigė gamtos mokslus mėgęs ir net mediciną studijuoti svajojęs Vytenis. – Menininkams nereikia apsiriboti tik savo sritimi. Reikia plėsti akiratį, būti visapusiškai išprususiam."

Išsipildžiusios svajonės

Turbūt neatsitiktinai V.Danielius mėgsta iššūkius ir groja ne tik koncertų salėse.

Prieš dvejus metus jis bandė groti gatvėse – iš pradžių Palangos J.Basanavičiaus, po to – Vilniaus gatvėje Kaune.

"Gatvėje turi pajusti kiekvieno žmogaus muzikos skonį, malonu, kai groti prisijungia kiti dainininkai, pavyzdžiui, smuikininkės, – pasakojo V.Danielius. – Kartą, grodamas gatvėje, išvydau einantį vieną mano mėgstamiausių lietuvių dainininkų Liną Adomaitį ir pradėjau groti tuomet neseniai pasirodžiusį jo kūrinį "Mano vienatvė".

Taip netikėtai užsimezgė Vytenio ir Lino pažintis, o netrukus akordeonistas su garsiu muzikos profesionalu stovėjo ir vienoje scenoje.

Daug džiaugsmo jam suteikė išsipildžiusi svajonė – groti su Šv.Kristoforo kameriniu orkestru.

Vėliau Vytenis dalyvavo Šv.Kristoforo orkestro suorganizuotame labdaros koncerte: akordeonistas buvo laimingas, kad galėjo prisidėti prie pagalbos vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis.

Akordeoną ant scenos jis kartais mielai pakeičia saksofonu, kuriuo groja jau penkerius metus.

Jam patinka gyva muzika, o kai studijuojama profesija yra ne tik darbas, bet ir pagrindinis hobis, suteikia ypatingą džiaugsmą.

Turbūt todėl net ir per savo gimtadienį Vytenis mielai groja akordeonu.

Kokią melodiją jis skirtų sau? "Mane atspindėtų mano sukurta kompozicija, – po pauzės atsakė akordeonistas. – Ji su džiazo prieskoniu ir man labai patinka. Tiesa, filosofinio šio kūrinio konteksto dar nesugalvojau."

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Danutė

Nuostabu, koks talentingas vaikinas, reikia padėkoti tėvams,kurie suteikė galimybę mokytis ir išauklėjo būti geru ir nuoširdžiu jaunuoliu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS