Ant „Merkurijaus“ tvoros – nauji kūriniai | kl.lt

ANT „MERKURIJAUS“ TVOROS – NAUJI KŪRINIAI

  • 2

Buvusio prekybos centro "Merkurijus" statybvietės tvorą pačiame Kauno centre papuošė jau trečioji Kauno technologijos universiteto (KTU) inicijuota paroda.

Šįkart – skatinanti ketvirtosios pramonės revoliucijos akivaizdoje atsigręžti ne tik į technologijų, bet ir į kūrybiškumo svarbą.

"Šiuolaikiniame pasaulyje, kur ribos, sienos ir kontrastai vis labiau nyksta, atsiranda naujų iššūkių ir naujų galimybių. Beprotiškas gyvenimo tempas, informacijos srautai ir technologijų inovacijos formuoja novatoriškas požiūrio perspektyvas. Žmogaus galimybių sąvoka peržengia specialybinių kompetencijų ribas, o mus supanti aplinka vis labiau skatina siekti daugiau ir žengti toliau. Ieškoti kūrybiškumo, komunikacijos, konteksto. Atsigręžti ne tik į technologijų revoliuciją, bet ir į visuomenę bei žmogų", – rašoma parodos aprašyme.

Stereotipai mūsų visuomenėje yra kur kas labiau gajūs, negu mes leidžiame sau pripažinti.

Ši paroda – projekto "Už kiekvienos technologijos – kūryba" dalis. "Stereotipai mūsų visuomenėje yra kur kas labiau gajūs, negu mes leidžiame sau pripažinti. Neretai prilipiname žmogui kažkokią etiketę vos išgirdę, kokia jo profesija ar interesų sritis. Tačiau kiekvienas turime savo istoriją, pasirinktą kelią, įkvėpimo šaltinį, galiausiai – požiūrį", – tikina KTU Rinkodaros ir komunikacijos departamento Išorinės komunikacijos skyriaus vadovė Giedrė Vaičiulienė.

Ką bendra turi technologijos ir kūrybiškumas, psichologija ir architektūra, poezija ir programavimas, kalba ir mikroschemos ir kodėl chaosas ir taisyklių laužymas gali būti tiesiausias kelias kūrybiškumo link?

"Nuo sistemos pabėgti neįmanoma, todėl reikia išmokti žaisti, improvizuoti, net kartais laužyti tam tikras taisykles sistemos viduje. Bet tam iš pradžių reikia kritiškai ir kiek įmanoma labiau perprasti sistemos algoritmus, – pastebi vienas iš turinio projekto dalyvių, KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto (SHMMF) docentas Nerijus Čepulis.

Pasak G.Vaičiulienės, pokalbiai su "GIFTed" talentų akademijos studentais tik patvirtino, kad Z kartos atstovai – išskirtiniai ne tik savo požiūriu, bet ir noru žinoti, gebėjimu derinti visiškai skirtingas interesų sritis ir jų darna leidžia atrasti kažką naujo, originalaus ir netikėto.

"Naujasis KTU turinio projektas ir paroda Kauno centre – tai praviros durys, kviečiančios prisijungti prie akademinio pokalbio apie tai, koks yra šiuolaikinis pasaulis, kaip jis keičiasi, kokią įtaką technologijų progresui daro kūryba ir atvirkščiai", – tikina G.Vaičiulienė.

Praėjusiais metais pristatytas turinio projektas "Moterys ir technologijos" atkreipė dėmesį į pasaulyje vis dar gajus lyčių stereotipus technologijų srityje ir pristatė KTU moteris mokslininkes, atradusias savo pašaukimą ir karjeros kelią būtent technologijų srityje. Visus bendruomenės narius įamžino KTU fotografė Justina Šuminaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

paulius

kad seniai nėra jokio Merkurijaus...dabar ten pono Rakausko valda

B.B.d

PAduchino su statybom....visi kvaili Patyklūs Zmones ir patikėjo :-))))))))))) tik skudurus kabinet tesugeba . Geeeeda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS