Garliavoje – dainų tiltai | kl.lt

GARLIAVOJE – DAINŲ TILTAI

  • 0

Jau trečius metus iš eilės Garliavos Kaimynystės parko amfiteatre vyksta respublikinis neįgaliųjų meno kolektyvų festivalis „Dainų tiltai“.

Šiemet į Garliavą atvyko vienuolika kolektyvų iš Kauno miesto, Kauno rajono, Prienų, Elektrėnų, Raseinių, Jonavos, Ukmergės, Kėdainių, Telšių, Varėnos. Daugiausia tai vokaliniai ansambliai, tik Kėdainių rajono neįgaliųjų draugija delegavo dainuojamosios poezijos grupę „Likimo palėpė“ (vadovė Celestina Rimavičienė). Kauno rajonui atstovavo du vokaliniai ansambliai: „Šarma“ ir „Ežiuolė“(vadovė Violeta Traškevičienė).

Renginyje, kurį vedė Zita Butiškytė, skambėjo liaudies dainos, romansai, lietuvių kompozitorių kūriniai. Kiekvieno kolektyvo pasirodymą garsiais plojimais ir šūksniais vertino žiūrovai.

Kauno rajono mero Valerijaus Makūno padėkas ir dovanas artistams perdavė vicemerė Raminta Popovienė, o seniūnė Nijolė Tarvydienė atvyko su šakočiu.

Nors retkarčiais iš dangaus pliūptelėdavo lietus, bet renginio dalyvių nuotaika buvo pakili.

Idėja surengti festivalį prieš keletą metų kilo Garliavos neįgaliųjų draugijos pirmininkui Eugenijui Senovaičiui. Padedant Kauno rajono savivaldybei, Garliavos kultūros ir sporto centrui, Garliavos seniūnijai ir rėmėjams svajonę pavyko įgyvendinti. Šiemet festivalį parėmė ir Raudondvario dvaras, Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras, bendrovė „Bijola“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS