Dviejų festivalių baigiamieji akordai – su žymiais atlikėjais ir giesmėmis | kl.lt

DVIEJŲ FESTIVALIŲ BAIGIAMIEJI AKORDAI – SU ŽYMIAIS ATLIKĖJAIS IR GIESMĖMIS

  • 1

Paskutinis rugsėjo sekmadienis ne tik džiugins visus malonia trumpam sugrįžusia šiluma, tačiau ir atneš neįkainojamas patirtis muzikos mylėtojams.

Šią dieną, rugsėjo 29-ąją, planuojami net dviejų tarptautinių muzikos festivalių Skaruliuose (Jonavos r.) bei Paberžėje (Kėdainių r.) uždarymo renginiai.

Pirmasis iš jų vidurdienį prasidėsiantis trečiojo tarptautinio Skarulių muzikos festivalio renginys bei po jo 16 val. Paberžėje nuaidėsiantis šeštojo tarptautinio Paberžės muzikos festivalio, skirto Tėvui Stanislovui atminti, uždarymas.

Abu renginiai tradiciškai prasidės Šv. Mišiomis, o po jų specialiai šiai progai žymūs šalies atlikėjai rengia savo pasirodymus, kurių metu giedos giesmes!

Dažniausiai koncertuose džiazą ar prancūzišką muziką atliekančiai atlikėjai Evelinai Sašenko šis projektas atnešė malonių iššūkių: „Be galo džiaugiuosi, kad mano ištikimas draugas Liudas Mikalauskas pakvietė į tokį nuostabų projektą! Net pavadinčiau tai dvasios švente. Tokie festivaliai yra reikalingi dainininkams kaip oras. Smagu yra dainuoti po bažnyčios skliautais, kartu su choru, su žmonėmis, kurie tiki, kurie nori nunešt dainą kažkur aukščiau. Tai bus tikra atgaiva sielai. Džiaugiuosi, kad partneriai scenoje bus žmonės, su kuriais teko ne kartą stovėti scenoje. Tai žmonės, su kuriais bus gera dalintis muzika.“

Tai bus tikra atgaiva sielai.

Tokio žanro renginiuose pirmą kartą dalyvaus ir aktorius, bardas Jokūbas Bareikis: „Tai yra pirmas toks projektas, kuriame dainuosiu bažnytines giesmes ir dainas. Labai laukiu šios naujos patirties.“

Svečiams koncerto metu talkins ir abiejų festivalių meno vadovas, operos solistas, daugelio meno projektų vadovas L. Mikalauskas bei jau patyrusi, ne vieną sėkmingą projektą įgyvendinusi komanda: tarptautinių konkursų laureatė, pianistė, Palangos bažnyčios vargonininkė Audronė Juozauskaitė, kontrabosistas Dainius Rudvalis, timpanistas Vaidas Kasparavičius bei išskirtinio balso, festivalių lankytojams jau pažįstama Kauno Šv. Vincento Pauliečio parapijos jaunimo šlovinimo grupė.

Prie solistų ir šlovinimo ansamblio prisijungs specialiai šiems festivalių uždarymo koncertams suburtas Tėvo Stanislovo vardo choras, todėl giesmės suskambės su nauja jėga bei interpretacija!

Skarulių muzikos festivalio kulminacija jau šį sekmadienį, rugsėjo 29 d., 12 val. Skarulių Šv. Onos bažnyčioje, Jonavos rajone.

Paberžės muzikos festivalio uždarymo renginys vyks tą pačią dieną, rugsėjo 29 d., 16 val. Paberžės Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje, Kėdainių rajone.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vemsiu

nuo Mikalaucko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS