Kauno dramos teatre – Sakartvelo dvelksmas | kl.lt

KAUNO DRAMOS TEATRE – SAKARTVELO DVELKSMAS

  • 1

Festivalis "Scena 10x10" tęsiasi. Sakartvelo Kutaisio Lado Meskhishvili dramos teatro spektaklis "Vėjas topolių viršūnėse" bus pristatytas Kauno dramos teatro mažojoje scenoje, susitikimo su jo režisiere Nino Maglakelidze metu. Tai įvyks šiandien, 19 val.

Šis spektaklis pagal Géraldo Sibleyro pjesę "Vėjas topolių viršūnėse" šiais metais pelnė visus aukščiausius Sakartvelo teatro apdovanojimus už režisūrą ir vaidybą, o Sakartvelo teatro draugijos sprendimu išrinktas geriausiu metų spektakliu.

Režisierė N.Maglakelidze papasakos apie šiandieninį Sakartvelo teatrinį gyvenimą, jaunųjų režisierių darbus, Kutaisio miesto teatrą, šiemet minintį 160 metų sukaktį, ir pristatys spektaklį – bus rodomos filmuotos ištraukos ir nuotraukos.

G.Sibleyras – gerai žinomas teatro žiūrovams. Nacionalinio Kauno dramos teatro repertuare ilgus metus gyvuoja komedija "Tegyvuoja Bušonas!" – bendras G.Sibleyro ir dramaturgo Jeano Dellio kūrinys.

"Vėjas topolių viršūnėse" – pasakojimas apie tris karo veteranus, leidžiančius laiką prieglaudoje. Kasdien jie susitinka namo terasoje ir ieško atsakymo į klausimus apie amžinybę, išdidumą, meilę, užuojautą. Jie aptarinėja naujienas, triukšmauja, kuria fantastiškus planus. Jie jau nebejauni, tačiau nesiskundžia ir nesiruošia pasiduoti. Gyvenimas juos audrina, trukdo nusiminti ir nusiraminti, o užklumpančios ligos – tik pretekstas pasišaipyti iš savęs. Jų autoironija negailestinga, o svajonės naivios: pabėgti toli į kalnus, kur topolių viršūnėse pučia amžinas vėjas.

Sakartvelo režisierė ir aktorė N.Maglakelidze 2017 m. baigė Sankt Peterburgo Scenos menų institutą, metus Sankt Peterburge dirbo aktore. Šiuo metu ji kūrybinius planus įgyvendina Sakartvele ir kryptingai eina režisūros keliu – yra režisavusi Haroldo Pinterio pjesę "Liftas" ir Jaroslavos Pulinovič kūrinį "Elzės žemė".

Renginys nemokamas ir vyks su vertimu į lietuvių kalbą. Jūsų patogumui, kviečiame pasinaudoti e.registracija. Ji skelbiama teatro interneto puslapyje www.dramosteatras.lt.

GALERIJA

  •  Kauno dramos teatre – Sakartvelo dvelksmas
  •  Kauno dramos teatre – Sakartvelo dvelksmas
  •  Kauno dramos teatre – Sakartvelo dvelksmas
  •  Kauno dramos teatre – Sakartvelo dvelksmas
L. Meskhishvili dramos teatro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Fui

Nekoks kvapas turi dvelkti is srakatvelo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS