Geros savijautos programa per meną ir judesį 55+ | kl.lt

GEROS SAVIJAUTOS PROGRAMA PER MENĄ IR JUDESĮ 55+

  • 0

Menas – tai terapijos priemonė, kuri sugeria neigiamas emocijas, o pats procesas: minkyti, lipdyti, piešti, klijuoti, kartais gadinti ir vėl iš naujo kurti suteikia daug gražių ir džiaugsmingų akimirkų.

Rugsėjo mėnesį „Girstučio“ kultūros rūmuose prasidėjo geros savijautos programa per meną ir judesį, skirta asmenims nuo 55 metų. Šis projektas subūrė 80 dalyvių, kurioms padovanojo teigiamų emocijų: padėjo išvengti streso, nerimo, išsaugoti tarpusavio santykius, ir kartu pajusti fizinę ir emocinę laisvę.

Projektas vyksta jau trečią mėnesį. Užsiregistruoti norėjo net 300 dalyvių, bet galėjome priimti 50 kontaktiniu  ir 30 nuotoliniu būdu. Norinčių prisijungti moterų buvo kiekvieną mėnesį.  Niekas nesitikėjo, kad šis projektas sukels tokį didelį susidomėjimą ir vidinį poreikį.

Moterys dalyvauja keramikos lipdymo ir glazūravimo užsiėmimuose, susipažįsta su tapyba smėliu, stiklo mozaikos kūrimu, piešimu ant tekstilės. Užsiėmimus veda lektorė-keramikė Kristina Alšauskienė.

Šokio judesio grupėse dalyvės vysto ir fizinį aktyvumą, traumoms atsparų visapusiškai tvirtą kūną. Užsiėmimus veda choreografė, sporto instruktorė Iveta Šalcė, organizacijos „Judesio deguonis“ įkūrėja.

Kamuolių terapija – tai unikali, žaisminga, puikias emocijas skatinanti mankšta, kurios metu juda visas kūnas, lavinama ištvermė, lankstumas. Užsiėmimus veda kamuolių terapijos trenerė,  kineziterapeutė, Kauno kolegijos medicinos fakulteto reabilitacijos katedros  sielos koliažo lektorė Laura Bauman.

Psichologo paskaitos padeda dalyviams įvertinti savo emocijas, suprasti jų atsiradimo priežastis ir nusiraminimo būdus. Paskaitas veda  psichologė grupinės terapijos praktikose Daiva Žukauskaitė.

Kiekvieną savaitę „Girstutis“ prisipildo dalyvių juoku ir klegesiu. Didžiausias gėris rasti ir būti bendraminčių būryje, kuriame galime jaustis laimingais ir reikalingais. Tikimės, kad šis projektas taps tęstinis, nes rezultatai viršijo išsikeltus tikslus ir lūkesčius.

GALERIJA

  • Geros savijautos programa per meną ir judesį 55+
  • Geros savijautos programa per meną ir judesį 55+
  • Geros savijautos programa per meną ir judesį 55+
„Girstučio“ kultūros centro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS