Gimnazija šventė Tarptautinę šokio dieną | kl.lt

GIMNAZIJA ŠVENTĖ TARPTAUTINĘ ŠOKIO DIENĄ

  • 0

Jono Pauliaus II gimnazija nuotaikingai pažymėjo Tarptautinę šokio dieną. Šventės iniciatorė – choreografijos mokytoja, sportinių šokių klubo "Junda" vadovė Rasa Simanavičienė siekė, kad renginyje galėtų šokti visi. Todėl klubo šokėjai šokius demonstravo ne scenoje, o vestibiulyje, pertraukoje tarp pamokų, plojant vaikams.

Paskui mokytoja pakvietė savo kolegas ir moksleivius šokti masinį linijinį šokį. Vaikai ir mokytojai entuziastingai mokėsi žingsnelių, ir netrukus judėjo šokio ritmu. Atrodo, kad šokančių su savo mokytais vaikų vaizdas patiko ir iš fotografijos, kabančios ant vestibiulio sienos, žvelgiančiam Jonui Pauliui II. Šventės antroji dalis buvo perkelta į mokyklos stadioną, kur šokiui rikiavosi pradinių klasių moksleiviai.

Idėja švęsti Tarptautinę šokių dieną gimė tada, kai choreografijos mokytoja R.Simanavičienė mokykloje subūrė mokytojų linijinių šokių grupę. Ši šventė patvirtino, kad šokantys pedagogai – puikus pavyzdys vaikams. Štai pradinių klasių skyriaus pavaduotoja Renata Baršukaitienė ne vienus metus pati šoko pramoginius ir linijinius šokius. Tai jos dėka visą mėnesį per pertraukas tarp pamokų skambėjo muzika, vaikai ir mokytojai mokėsi šokio žingsnelių.

Mokyklos direktorė Ramutė Latvelienė sveikino šokėjus linkėdama gyventi aktyviai – tarsi šokių pamokoje. Mokyklos kapelionas kunigas Andrius Alminas, stebėjęs šventę, lingavo ir plojo į ritmą. Anot kunigo, šokantis žmogus yra linksmas, o Dievas myli linksmus žmones. Tad linkėjo visiems neprarasti gyvenimo džiaugsmo, kurio nemažą dozę teikia šokis.

GALERIJA

  • Gimnazija šventė Tarptautinę šokio dieną
Algimanto Mikolėno nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS