Išrinktos geriausios jaunosios Kauno tautodailininkės | kl.lt

IŠRINKTOS GERIAUSIOS JAUNOSIOS KAUNO TAUTODAILININKĖS

  • 0

Margais raštais išrašytą ir pyragais kvepiančią Velykų savaitę į Kauno tautinės kultūros centrą rinkosi ir Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ atrankoje varžėsi daugiau nei trys dešimtys jaunųjų meistrių. Kovo 31 d. popietę išrinktos pirmosios išradingos ir darbščios konkurso finalininkės – visi parodos eksponatai tik mergaičių ir merginų rankų darbo.

Parodoje gausiai eksponuota keramika – lipdyti puodeliai, puodynėlės ir vazos, net servizas iš keturių puodelių ir didelio ąsočio, greta – stiprus tekstilės frontas – įvairūs nėriniai ir siuviniai, pintinės juostos, velti dirbiniai, virš galvos – sodai, o ant žalios beržo šakelės – šiaudiniai eglutės papuošalai. Šiemet Kauno tautinės kultūros centro ekspoziciją papuošė ir skulptūros bei grafikos kūriniai, ažūriniai karpiniai – tikras margumynas, kaip ir dera pavasarį!

Išrinktos šešios geriausios, liaudies meno tradicijas perėmusios ar interpretavusios dalyvės, šiemet ginsiančios Laikinosios sostinės garbę Trakuose – šalies „Sidabro vainikėlio“ parodoje, tai: Gustė Vincevičiūtė (14 m.), Ema Nevedomskaitė (12 m.), Gabija Jakelaitytė (12 m.), Paulė Mozūraitytė (18 m.), Miglė Vrašinskaitė (15 m.), Ieva Čėsnaitė (17 m.).

Lietuvos liaudies kultūros centro sumanytas moksleivių liaudies dailės konkurso ,,Sidabro vainikėlis“ parodų ciklas skatina talentingus vaikus ir jaunuolius domėtis liaudies dailės tradicijomis, o savo sukurtus darbus parodyti visuomenei. Jaunieji kūrėjai ne tik varžosi dėl geriausiųjų vardo, simbolinių ,,Sidabro vainikėlio“ prizų, bet ir yra skatinami tobulinti savo žinias, meninius gebėjimus, dailiųjų amatų įgūdžius.

Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ laureatų apdovanojimai vyks birželio 3 d. Trakų kultūros rūmuose.

GALERIJA

  • Išrinktos geriausios jaunosios Kauno tautodailininkės
  • Išrinktos geriausios jaunosios Kauno tautodailininkės
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS