Japonių trijulė „kuunatic“ atvers duris į dar negirdėtą muzikinį pasaulį | kl.lt

JAPONIŲ TRIJULĖ „KUUNATIC“ ATVERS DURIS Į DAR NEGIRDĖTĄ MUZIKINĮ PASAULĮ

  • 2

Birželio 28–30 d. į Kauną, Vilnių ir Palangą koncertuoti atvyksta „Kuunatic“ – trys merginos iš Japonijos, pasiruošusios užburti savo charizma ir muzika bei supažindinti mus su tradiciniais japoniškais garsais persmelkta, tačiau tik „Kuunatic“ būdinga modernia Japonijos muzika, nukelsiančią klausytoją į dar nepatirtą pasaulį.

Muzikinę koncepciją – fantaziją kuriančios „Kuunatic“ susibūrė 2016 metais Japonijoje, Tokijuje. Trys grupės narės, vokalistės atėjo iš visiškai skirtingų muzikinių ir kultūrinių tradicijų, tačiau visos jos tyrinėja pirmykštį būgnijimą, atmosferinius sintezatorių garsus bei tradicinių japoniškų instrumentų sąskambius. Jų vokalai palydi klausytoją į ritualinę erdvę besitęsiančią už mėnulio ir toliau. „Kuunatic“ muzikoje skleidžiasi užburiantis garsų pasaulis, peržengiantis žanrų ribas, tuo pačiu ne tik tyrinėjantis ir neriantis į eksperimentus, bet ir įsimenantis savo dainingumu ir melodijomis. Tarp aštrių, kartais chaotiškų būgnų ir punk elementų išnyra klavišininkės grojimas lengva, paukštiška Kaguri fleita, nukeliančia į ritualus ir iškviečiančia protėvių apraiškas jų muzikoje. „Japonijos muzikinė tradicija yra labai arti, net mums nesiklausant Gagaku – japonų klasikinės muzikos atliekamos Tokijo imperatoriškuose rūmuose ar  nesilankant Kabuki teatro pasirodymuose. Ši muzika yra nuolatos aplink ir ji lengvai randa kelią į mūsų kūrybą“ – teigia grupės narės.

Kuunatic narės – tai Fumie Kikuchi grojanti klavišiniais, Yuko Araki grojanti būgnais bei Shoko Yoshida grojanti bosine gitara. Visos trys turi stiprius balsus ir dainuoja „Mums patinka miksuoti ir eksperimentuoti su viskuo, ką mes pamatome ir ką išgirstame, ką patiriame ir pagalvojame. Ne tik Japonijoje, bet ir visur kitur. Tai mums padeda sukurti unikalų pasaulį – utopiją“, – sako Kuunatic kūrėjos. Anot jų, realybė gali būti lankstoma, laiko ir erdvės suvokimas gali būti keičiami. Nors grupė yra iš labai žemėje tvirtai įsišaknijusio Tokijo miesto, įkvėpimo jos semiasi iš žemės palydovo mėnulio. Tad kviečiame ir jus į egzotinę, ezoterinę viziją, judančią tarp dvasių pasaulio ir fizinės realybės, susijungiančią į užburiančią eksperimentuojančią su tradicijomis ir tarpplanetiniais garsais  patirtį.

Kaune „Kuunatic“ apšildys roko undinėlės „shishi“ – merginų trijulė iš Lietuvos, jau spėjusios apšilti tarptautinėje scenoje ir puikiai derančios su Kuunatic tiek muzika, tiek koncepcija.

Koncertus remia „EU–Japan Fest“, koncertas Kaune yra „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos dalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

RETD

Trys merginos bando irodyti, kad ir be klausos galima dainuoti...

Rimas

Aciu. Tada renkuosi tikra tradicine Japonijios muzyka , nei sios trijules neryslu iki skaudulio kankinanti kniaukima.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS