Jaukus parodos „Šilko simfonija“ atidarymas subūrė garbingus svečius | kl.lt

JAUKUS PARODOS „ŠILKO SIMFONIJA“ ATIDARYMAS SUBŪRĖ GARBINGUS SVEČIUS

Trečiadienio vakarą Kaune, salone „Jaukūs namai“ įvyko parodos „Šilko simfonija“ atidarymas. Jaukų rudens vakarą į parodą susirinko ne tik kauniečiai, miesto svečiai, bet ir iš Japonijos, Izraelio ir Norvegijos atvykę garbingi asmenys.

Kaune vykstant Sugiharos savaitei, salono „Jaukūs namai“ vadovė  Asta Kavaliauskaitė padėkojo atvykusiems svečiams, kurie prisideda prie šio gražaus renginio puoselėjimo. Parodos atidarymo metu dalyvavo ir garbinga viešnia, buvusi Japonijos ambasadorė Lietuvoje  Kazuko Shiraishi, ji negailėjo gražių žodžių Lietuvai ir dėkojo už galimybę dalyvauti tokiuose svarbiuose, su Japonija susijusiuose renginiuose.

Paroda „Šilko simfonija“ tai dalininkės Rimos Balnienės, gyvenančios ir kuriančios Ciuriche (Šveicarijoje) kūriniai. Dailininkė Lietuvoje studijavo abstrakčios tapybos technikas ant drobės, Shibori audinių marginimo meno. Šveicarijoje akvarelės ir akrilo tapybos mokėsi pas Peterį Leutwylerį, Erwiną Eggimanną, bei tapybos ant šilko pas Gitte Bachman.

R. Balnienė - tapytojų ant šilko asociacijos (SPIN) narė bei Šveicarijos dailininkų sąjungos narė. Ji atskleidė, kad parodoje pristatyti jos kūriniai – ilgo darbo rezultatai.

„Paveikslai yra tapyti ant šilko, labai įvairiom technikom, jau daug metų tapau ant šilko, tapyba ant jo yra daug subtilesnė nei pavyzdžiui ant drobės, ant šilko gaunasi labai originalios spalvos, darbo čia yra įdėta labai daug, ne tik darbo, bet ir meiles, energijos, nes vieną paveikslą reikia tapyti labai ilgai, padaryti klaidos ant šilko negalima“, - pasakojo darbų autorė R. Balnienė.

Ji prisipažino, kad yra didelė Lietuvos patriotė, todėl šie darbai skirti Lietuvos šimtmečio atminimui.

Čia vyksta ne tik paroda, tačiau kartu ir Sugiharos savaitės renginys, čia vyksta draugiškas susibūrimas, šilti pokalbiai.

 A. Kavaliauskaitė džiaugėsi, kad tai ne tik parodos atidarymas, bet ir puikių bei įdomių žmonių susibūrimo vakaras.

„Čia vyksta ne tik paroda, tačiau kartu ir Sugiharos savaitės renginys, čia vyksta draugiškas susibūrimas, šilti pokalbiai“, - sakė A. Kavaliauskaitė.

Anot jos, didžiausias tikslas, kad tokie renginiai suburtų kuo didesnį ir įvairesnį žmonių ratą iš viso pasaulio.

„Mano tikslas - suburti kuo įvairesnių, įdomesnių žmonių iš įvairių šalių, kad Kaunas taptų tarsi jaukūs namai, kad miestas būtų pilnas užsieniečių, turistų, kad jie išsivežtų kuo geresnius įspūdžius apie Lietuvą, apie kauną, mes maža šalis, tad mums reikia daug draugų“,- savo mintimis dalinosi salono vadovė.

Salone „Jaukūs namai“ parodos  „Šilko simfonija“  dalininkės Rimos Balnienės darbus bus galima pamatyti iki spalio 30 d.

GALERIJA

  • Jaukus parodos „Šilko simfonija“ atidarymas subūrė garbingus svečius
  • Jaukus parodos „Šilko simfonija“ atidarymas subūrė garbingus svečius
  • Jaukus parodos „Šilko simfonija“ atidarymas subūrė garbingus svečius
Salono "Jaukūs namai" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Sugiharos A/A ambasadoriaus vardas ,,skamba didingai ,kaip ir JO darbai[[[ir visos ziurkes shmeiziancios musu valstybe,,turi ,kaip malda ---pradeti diena ,,[,ypatingai ,zydu religijos]] pradeti diena su malda ir amzina padeka ,,TAM ZMOGUI

SUSIJUSIOS NAUJIENOS