Jubiliejinis spektaklis „Amerika pirtyje“ – su tikros pirties kvapais | kl.lt

JUBILIEJINIS SPEKTAKLIS „AMERIKA PIRTYJE“ – SU TIKROS PIRTIES KVAPAIS

  • 0

Ateinantį šeštadienį teatro, pirties ir gamtos mylėtojai sugužės į Pravienos upelio slėnį Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, kur ištisus metus kūrenama Dvaro pirtis. Pirmą kartą pirtis tarnaus menui.

Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse veikianti Dvaro pirtis jau pasirengusi priimti Nacionalinio Kauno dramos teatro legendinį spektaklį „Amerika pirtyje“, kuris gegužės 10 d. popietę čia bus suvaidintas 700-ąjį kartą. Keturis dešimtmečius Nacionalinio Kauno dramos teatro scenos neapleidžiantis legendinis spektaklis pirmą kartą apsieis be įprastų dekoracijų, nes bus rodomas pirties prieigose. Rąstinis dvigalės pirties pastatas, pirties ir maudynių atributai puoš spektaklio sceną.

Spektaklį stebės ne vienas šimtas žiūrovų, tarp jų ir legendinių aktorių giminaičiai. Čiurlenantis upelis, ulbantys paukščiai, supanti žaluma neišvengiamai suteiks spektakliui papildomų spalvų, nes jis bus rodomas lauke. Jei lis, sėdimos vietos bus specialioje palapinėje, tad bet kokios oro sąlygos neturėtų pakenkti žiūrėjimo kokybei. Netgi priešingai. Galbūt dangaus pirtininku vadinamas Perkūnas taip pat panorės atlikti savo rolę ir suteiks žiūrovams neišdildomų įspūdžių? Spektaklio metu Dvaro pirties krosnis bus kūrenama vakarui, tad tikėtina, kad retsykiais žiūrovai bus pavaišinti degančių malkų aromatu.

Žiūrovams patariama atvykti su patogia avalyne, nes nuo muziejaus vartų iki Dvaro pirties – geras puskilometris kelio. Turintiems bilietus įėjimas į muziejaus teritoriją papildomai nekainuos. Spektaklis prasidės 15 valandą, tačiau atvykti ir pabūti gamtos oazėje galima jau nuo 14 valandos. Tuo metu jau veiks nedidelis kermošius, bus galima nusipirkti užkandžių, pirties reikmenų. Dvaro pirtis žolelių arbata visus vaišins nemokamai.

Prieš pat spektaklį vyks viktorina. 10 teisingai atsakiusiųjų į klausimus apie lietuvišką pirtį laimės kvietimus 2 asmenims birželio viduryje dalyvauti Dvaro pirties programoje „Pažink lietuvišką pirtį“.

Spektaklio „Amerika pirtyje“ priešistorė siekia daugiau kaip šimtmetį. Jis pirmą kartą parodytas Palangoje prieš 115 metų, o Keturakio pjesė „Amerika pirtyje“ buvo parašyta dar anksčiau. Šis kūrinys yra akivaizdus įrodymas, kad visuomet egzistavo lietuviška garinė pirtis, ji buvo svarbi lietuvių gyvenimo dalis. Tad kiekvienam lietuviui dera žinoti, kad Lietuvos kaimuose ir miesteliuose stovi  ne rusiškos ar suomiškos, o tradicinės lietuviškos pirtelės. 

Legendinė komedija  „Amerika pirtyje“ Kauno dramos teatro repertuarą papildė 1974-ųjų rudenį ir ji iki šiol populiari. Artėjant 40-osioms šio spektaklio metinėms, žiūrovai turės progą dienos šviesoje pamatyti dramos teatro artistų žvaigždyną, kuris spektaklyje vaidina nuo pat pirmosios premjeros. Prie Dvaro pirties pasirodys Regina Varnaitė, Milė Šablauskaitė, Algirdas Pintukas, Albinas Budnikas, 90-metį švenčiantis Antanas Tarasevičius, Antanas Kurklietis, Rimantas Štaras ir daugelis kitų, naujai papildžiusių spektaklio pastatymą, aktorių.

Daugiau apie renginį – www.dvaropirtis.lt.

GALERIJA

  • Jubiliejinis spektaklis „Amerika pirtyje“ – su tikros pirties kvapais
  • Jubiliejinis spektaklis „Amerika pirtyje“ – su tikros pirties kvapais
  • Jubiliejinis spektaklis „Amerika pirtyje“ – su tikros pirties kvapais
  • Jubiliejinis spektaklis „Amerika pirtyje“ – su tikros pirties kvapais
  • Jubiliejinis spektaklis „Amerika pirtyje“ – su tikros pirties kvapais
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS