Kalėdinis miestelis padės susikurti stebuklus | kl.lt

KALĖDINIS MIESTELIS PADĖS SUSIKURTI STEBUKLUS

  • 0

Kaip ir kasmet, šiemet kauniečius vėl vilios Kalėdinis miestelis, kuris įsikurs Rotušės aikštėje. Šalia spindinčios miesto eglės bus galima išbandyti įvairių veiklų, kurios, tikina organizatoriai, sudomins ir pačius mažiausius lankytojus, nustebins net didžiausius skeptikus. O viskas prasidės jau šį šeštadienį, gruodžio 5-ąją.

„Kviečiame visus kurti ypatingą nuotaiką bei dalintis šventiniu gerumu“, – ragina viešosios įstaigos „Artima kultūra“ vadovas Danas Viluckas. Pasak jo, Rotušės aikštėje lankytojų lauks trys šilti, nemokami ir visiems atviri kalėdiniai edukaciniai nameliai, pakviesiantys jaukiai praleisti laiką, susikurti kalėdinę dovaną ar dekoraciją, išgirsti gyvai sekamą pasaką ar išbandyti interaktyvius muzikos instrumentus.

Naujasis Kalėdinio miestelio „Muzikos garsų“ namelis atvykusiuosius pasitiks muzikiniais ritmais, kuriuos kurs ne kas kitas, o patys lankytojai. Namelio koordinatorė Miglė Urlikaitė džiaugiasi, kad „Muzikos garsų" namelyje bus galima išbandyti interaktyvią muzikos sistemą „Beamz“.

„Šia lazeriais valdoma sistema galima išgauti unikalius muzikos garsus bei sukurti išskirtinę melodiją“, – pasakoja koordinatorė ir priduria, kad darbo dienomis lauks ir kiti žaidimai, lavinantys vaikų vaizduotę, reakciją ir kūrybiškumą. O savaitgaliais bus galima ne tik išbandyti skirtingus instrumentus, bet ir juos pasigaminti: šeštadienį – mušamuosius ir barškučius, sekmadienį – styginius ir vaikų taip mėgstamus pučiamuosius.

Ne mažesnė Kalėdinio miestelio traukos vieta pretenduoja tapti „Jausmų žemėlapis“, kuris sieks atkreipti dėmesį į vaikų jausmų pasaulį ir jo įvairovę. Interaktyvioje garso instaliacijoje visi garsai, išreiškiantys emocijas, taip pat dialogai buvo įrašyti 10–17 metų amžiaus vaikų. Kiekviename iš trijų paveikslų kiekvienas galės liesti aktyvias zonas ir tarsi manipuliuodamas muzikiniais instrumentais kurti savo melodiją su žodžiais, kurios žinutė – „nėra netinkamų emocijų“.

„Toks jausmas, kad dėl noro savo vaikams suteikti geriausias gyvenimo sąlygas – naujausius žaislus, intriguojančias pramogas, kokybišką išsilavinimą – mes pamiršome svarbiausią tikslą – užtikrinti vaikams teisę būti išgirstiems ir išklausytiems“, – teigia interaktyvaus stendo projekto iniciatorės Ina Žurkuvienė ir Ernesta Kvietkauskienė.

Geriausios tradicijos nesikeičia, todėl, kaip ir kasmet, „Kalėdinių dirbtuvėlių“ namelio lankytojai galės nemokamai pasigaminti gražių bei įdomių rankdarbių, mokytojai iš įvairiausių medžiagų parodys, kaip susikurti kalėdines dovanas, eglutės papuošimo bei namų dekoravimo elementus.

„Pasakų" namelis pakvies mažuosius lankytojus ir jų tėvelius pasimėgauti įvairių pasakų motyvais sukurta gerąja animacija, o vakarais namelyje visiems gerai žinomas vaikystės pasakas seks Kalėdų Senelis ir Pasakų Senelė.

Edukaciniuose nameliuose veiks ir „Kalėdinių ženkliukų spaustuvė“, kurioje kiekvienas lankytojas galės pasigaminti norimą ženkliuką su mėgstamais vaikystės pasakų personažais.

„Veiklų ir užsiėmimų bus įvairiausių, gali trūkti nebent sniego iki kelių, – tvirtina organizatoriai. – Tikime, kad kalėdine dvasia svarbu dalintis visur, todėl vykdysime ir teatralizuotus kalėdinius vaidinimus tiesiog viešajame transporte. Tad nenustebkite, kai autobuse greta jūsų prisės ir saldžiu skanėstu pavaišins tiesiai iš vaikystės pasakos atvykę kalėdiniai personažai – Briedis, Zuikis ar Vilkas“.

Kalėdiniame miestelyje visi taip pat turės galimybę prisidėti prie labdaros akcijos „Lašelis džiaugsmo“, skirtos sergantiems mažyliams ir gerumo akcijos „Džiaugsmo paštas“, dovanosiančios puikią nuotaiką globos namuose gyvenantiems seneliams.


Kas? Kalėdinio miestelio atidarymas

Kur? Kauno Rotušės aikštėje

Kada? Gruodžio 5 d. 12 val.

GALERIJA

  • Kalėdinis miestelis padės susikurti stebuklus
  • Kalėdinis miestelis padės susikurti stebuklus
  • Kalėdinis miestelis padės susikurti stebuklus
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS