Kauną užklups „Audra“ – miesto festivalis, dedikuotas Europai | kl.lt

KAUNĄ UŽKLUPS „AUDRA“ – MIESTO FESTIVALIS, DEDIKUOTAS EUROPAI

  • 0

Kaunas tapo Europos kultūros sostine, o šia proga naktinis klubas „Lizdas“ su Kauno jaunimu parengė didžiulį festivalį viso miesto teritorijoje pavadinimu „Audra“. Šiuolaikinio meno instaliacijos ir gyvi pasirodymai miesto erdvėse kaustys Europos centre atsidūrusios Kauno gatves net penkias dienas – birželio 29–liepos 3 dienomis. Jų metu – teatro performansai, parodos bei tokių atlikėjų, kaip Tommy Cash ar Helena Hauff, pasirodymai.

Skelbiama, jog per penkias festivalio dienas bus galima pamatyti visą Kauno miesto ateitį. Šiuolaikinio miesto festivaliu besivadinanti „Audra“ garsiai ir aštriai kalbės apie jaunos kultūros ir jauno žmogaus patiriamas dramas mieste.

Festivalio ašimi taps koncertai bei vakarėliai Kauno erdvėse. Renginiai įvyks Ąžuolyno parke, Santakos parke, buvusioje „Pergalės“ gamykloje ir daugybėje kitų, dar renginių niekada nemačiusių, erdvių. Jų metu į Kauną atvyks pasauline žvaigžde tapęs estų reperis Tommy Cash, kuris savo komiška kūryba bei neįtikėtinais videoklipais patraukė tokių įtakingų žmonių, kaip dizainerio Rick Owens, menininkės Ellen Sheidlin ar didžėjaus bei prodiuserio Diplo, dėmesį. Kartu su juo į Kauną atvyks ir visa gvardija šiuolaikinės techno muzikos didžėjų – jų tarpe elektromuzikos karaliene tituluojama Helena Hauff, britų eksperimentatorius Call Super, olandų šokių muzikos žvaigždė Job Jobse ir daugybė kitų vardų.

V. Sidabro nuotr.

Veiksmas naktimi neapsiribos. Dienos metu dalyviai galės gaivintis naujoviška ir intriguojančia kultūra: sudalyvauti karščiausio meno rinkos raktažodžio NFT inspiruotame hakatone, tvarumo dirbtuvėse ar pamatyti bent keletą naujų parodų. Mieste veiks ne tik įvairios meninės instaliacijos, bet ir teatro performansai, kviečiantys tyrinėti tokias temas, kaip identitetas, psichologinė gerovė, tvarumas ir neverbalinė komunikacija. Įdomu tai, jog festivalio lankytojų lauks programa Kauno menininkų namuose, Tempo erdvėje, Rotušės vasaros scenoje, muziejuose ir kitose netikėtose miesto erdvėse. Daugiau apie veiklas, vykstančias festivalio metu, organizatoriai atskleis vasario 14 dieną.

Birželio 29-liepos 3 dienomis vyksiantį šiuolaikinio miesto festivalį „Audra“ kartu su „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ bendromis jėgomis organizuoja naktinio klubo „Lizdas“ komanda ir jaunimo organizacija VšĮ „Kylantis Kaunas“. Prie festivalio renginių prisideda Pažaislio muzikos festivalis, Kauno miesto kamerinis teatras, šokių studija „GAMERS“ bei įvairūs partneriai iš Graikijos, Serbijos, Prancūzijos, Vokietijos, Estijos, Suomijos ir kitų Europos šalių.

GALERIJA

  • Kauną užklups „Audra“ – miesto festivalis, dedikuotas Europai
  • Kauną užklups „Audra“ – miesto festivalis, dedikuotas Europai
V. Sidabro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS