„Kaunas 2022“ projektas „Kultūra į kiemus“ – tarp dešimties unikaliausių muzikos projektų pasaulyje | kl.lt

„KAUNAS 2022“ PROJEKTAS „KULTŪRA Į KIEMUS“ – TARP DEŠIMTIES UNIKALIAUSIŲ MUZIKOS PROJEKTŲ PASAULYJE

Pirmojo karantino metu, 2020-ųjų metų pavasarį, „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ kartu su bendruomenių programa „Fluxus Labas!“ bei projekto pagrindiniu rėmėju „Švyturys nealkoholinis“ pradėtas projektas „Kultūra į kiemus“ Kauno miesto ir rajono daugiabučių kiemus pavertė koncertų salėmis. Projekto organizatoriai gyventojus kvietė stebėti įvairių sričių profesionalų – teatro, šokio, šiuolaikinio cirko, muzikos atlikėjų – pasirodymus tiesiai iš savo namų balkonų.

„Kultūra į kiemus“ projektas, kartu su įvairių sričių atlikėjais ir profesionalais kiemuose dovanojęs laukimo jaudulį ir kūręs ryšį tarp atlikėjo ir žiūrovo pandemijos metu, ne tik įkvėpė Kauno miesto ir rajono gyventojus, tačiau ir buvo įvertintas užsienio šalyse.

Dar praeitų metų spalį projektas išrinktas tarp dešimties geriausių projektų su pandemija kovojančioje Europoje Politikos inovacijų instituto apdovanojimuose, o šįmet projektas atrinktas tarp dešimties unikaliausių muzikos projektų pasaulyje „Classical: NEXT 2021 Innovation Award“ apdovanojimuose.

„Kultūra į kiemus“ projektą apdovanojimuose „Classical: NEXT 2021 Innovation Award“ nominavo  Lina Navickaitė-Martinelli, LMTA Muzikologijos katedros profesorė, humanitarinių mokslų daktarė ir žurnalo „Lithuanian Music Link“ redaktorė.

L. Navickaitės-Martinelli teigimu, projektas kuria vertę profesionalią kultūrą pristatydamas atvirose erdvėse ir suteikdamas progą kultūros ir pramogų pasiilgusiems žmonėms prasmingai praleisti laiką ir patirti teigiamas emocijas sudėtingu pandemijos laikotarpiu.

„Classical: NEXT“ organizacijos, jungiančios įvairius muzikos profesionalus visame pasaulyje, apdovanojimų „Innovation award“ tikslas yra atkreipti dėmesį į unikaliausias, šiuolaikiškiausius muzikos projektus visame pasaulyje bei pristatyti juos muzikos specialistų bendruomenei.

Projektus apdovanojimams šįmet pristatė aštuoniolikos muzikos žurnalistų ir ekspertų komanda iš šešiolikos šalių. Tarp atrinktų dešimties geriausių projektų sąraše kartu su „Kaunas 2022“ projektu „Kultūra į kiemus“ – Anglijos nacionalinės operos projektas „ENO Drive & Live“, Graikijos nacionalinės operos projektas „The Covid Era“, Amerikos operos „On Site Opera“ įkūrėjo Eric Einhorn vadovaujamas projektas „To My Distant Beloved“, ir kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS