„Kaunas Jazz“ atidarymas šiemet – netikėtoje vietoje | kl.lt

„KAUNAS JAZZ“ ATIDARYMAS ŠIEMET – NETIKĖTOJE VIETOJE

  • 2

„Kaunas Jazz“ festivalio gerbėjai skaičiuoja dienas ir su nekantrumu laukia, kuomet balandžio 19-30 d. po Lietuvą nuvilnys jau 28-asis tarptautinis džiazo festivalis. Organizatoriai įsitikinę, kad festivalis yra ne tik kauniečių, bet visos Lietuvos džiazo gerbėjų šventė, tad labai simboliška, kad balandžio 19 d. festivalio atidarymas įvyks netradicinėje erdvėje – Kauno autobusų stotyje, kurioje pasirodymą surengs Kotryna Juodzevičiūtė su grupe.

Neseniai Lietuvos „Eurovizijos“ finale kovojusi dėl galimybės atstovauti Lietuvai Lisabonoje, talentinga jaunosios kartos atlikėja su džiaugsmu šiais metais priėmė organizatorių iššūkį – atidaryti „Kaunas Jazz 2018“ festivalį netikėtoje erdvėje – ir tam kruopščiai ruošiasi. Drauge su profesionaliu atlikėjų kolektyvu ji ruošia išskirtinę programą.

Pasiteiravus, ar K. Juodzevičiūtei nėra iššūkis suderinti skirtingus muzikos žanrus ir rengtis tokiems skirtingiems pasirodymams, jaunoji atlikėja buvo atvira: „Muzika neturi sienų. Neskaldau jos į tai – ką „galiu“ dainuoti ir į tai – ko ne. Man įdomūs visi žanrai, įvairios scenos. „Eurovizijoje“ matėte mano vieną pusę, „Kaunas Jazz“ scenoje – kitą, o galbūt dar kitame renginyje pamatysite ir dar kitokią mane. Jų yra begalės ir dėl to džiaugiuosi“, – kalbėjo atlikėja.

Kaip teigia festivalio „Kaunas Jazz“ sumanytojas Jonas Jučas, tokia netikėta festivalio atidarymui erdvė yra ne atsitiktinumas. „Tai daugiau simbolinis gestas, kuriuo norime dar kartą patvirtinti ilgus metus mūsų, kaip organizatorių, žodžius, kad Kaunas per festivalį tampa tikra Lietuvos džiazo sostine, vienijančia džiazo mylėtojus iš visos Lietuvos. Šiemet mūsų festivalio partneriai „Kautra“ yra pasirengę ne tik patogiai atvežti, bet ir pasitikti visus atvykstančius į „Kaunas Jazz 2018“ festivalio koncertus“, – mintimis apie idėją surengti festivalio atidarymą Kauno autobusų stotyje dalijosi J. Jučas.

Tradiciškai džiazo garsais ir gera nuotaika festivalis šįmet ir vėl suvienys šešis Lietuvos miestus – Kauną, Vilnių, Panevėžį, Jurbarką, Elektrėnus ir Palangą, kuriuose balandžio 20-30 d. skambės išskirtiniai džiazo projektai.

Naujos erdvės

Kaunas ir festivalio organizatoriai svečius pasitiks naujose erdvėse. Ilgus metus Vienybės aikštėje vykę atviri ir nemokami „Kaunas Jazz“ festivalio renginiai Kaune dėl rekonstrukcijų ir atsinaujinimo darbų persikels į studentų skverą. „Kaunas Jazz 2018“ festivalio scena bus atgręžta į Laisvės alėjos pusę. Toks sprendimas, organizatorių nuomone, turėtų suteikti dar daugiau jaukumo pasirodymams.

Keisis ir naktinių „Kaunas Jazz“ pasirodymų erdvė. Taip pat ilgus metus naktinis džiazo skambesys ir vakarėliai aidėję muzikiniame klube „Combo“, šiais metais persikelia į pažįstamą džiazo klausytojams aplinką – klubą „Renginių Oazė“. Kaip teigia J. Jučas, nauja erdvė pasirinkta neatsitiktinai: „Užsidarius mūsų ilgamečiam partneriui – muzikiniam klubui „Combo“, pasirinkome „Renginių Oazę“, nes į ją patogu patekti ne tik kauniečiams – į ją lengvai kelią ras ir aplinkinių miestų svečiai. Taip pat ši erdvė puikiai pritaikyta gyvos muzikos pasirodymams bei talpina ir didelį kiekį žmonių, todėl net neabejojame, kad nauja vieta suteiks naktiniams „Kaunas Jazz“ pasirodymams tik dar daugiau improvizacijos pasirodymams“.

28-ąjį „Kaunas Jazz“ festivalį, skirtą Lietuvos šimtmečiui ir Tarptautinei džiazo dienai paminėti bus tradiciškai vainikuos koncertas „Žalgirio“ arenoje. Tarptautinę džiazo dieną, balandžio 30-ąją, sceną sudrebins viešnia iš Didžiosios Britanijos – Laura Mvula. Visą „Kaunas Jazz“ programą galima rasti interneto svetainėje.

GALERIJA

  • „Kaunas Jazz“ atidarymas šiemet – netikėtoje vietoje
  • „Kaunas Jazz“ atidarymas šiemet – netikėtoje vietoje
  • „Kaunas Jazz“ atidarymas šiemet – netikėtoje vietoje
  • Kontryna Juodzevičiūtė
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaip tai geriau nereikia?

- dar geriau būtų geležinkelio stotyje vystyti "kultiūrą. " Na Vilniaus geležinkelio stoties rajono šarmą būtų sunkoka perspjauti, bet sugebėtume :)

geriau nereikia

Kauno autobusų stotis - reprezentacinė Kauno koncertų salė. Cha cha cha. Būsimoje Europos kultūros sostinėje - autobusų stoties kultūra. Sveikiname. Milijonai įsisavinti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS