Kaune Aludarių dienos proga – teatralizuota eisena ir nemokamas „Biplan“ koncertas | kl.lt

KAUNE ALUDARIŲ DIENOS PROGA – TEATRALIZUOTA EISENA IR NEMOKAMAS „BIPLAN“ KONCERTAS

  • 4

Šį mėnesį pasaulyje minima Tarptautinė aludarių diena šiemet bus švenčiama ir Kaune – liepos 18-ąją miesto gatvėse bus galima stebėti aludarių globėjui Šv. Arnoldui ir miesto aludariams dedikuotą teatralizuotą eiseną, o vakare bravoras „Volfas Engelman“ padovanos grupės „Biplan“ ir ją apšildysiančios atlikėjos Migloko koncertą.

Numatyta, kad šventė prasidės Kauno Rotušės aikštėje, iš kurios 16 val. pajudės speciali aludariams ir jų meistrystei pagerbti skirta Klaipėdos Pilies teatro eisena. Ji simboliškai ves į istorinį Kauno aludarių kvartalą, kur jau 165 metus, ilgiausiai Lietuvoje, nepertraukiamai veikia žymusis „Volfas Engelman“ bravoras, svečius nuo 17 val. pasitiksiantis su ruošiama ypatinga alaus kultūros pažinimui dedikuojama programa ir nuotaikinga, specialiai į šventę pasikviestų atlikėjų „Biplan“ ir Migloko muzika.  

„Alaus kultūros ir gamybos meistrystės puoselėjimui skirta šventė šiemet atvyks ir į mūsų kiemą – tiksliau, į Kauną, į „Volfas Engelman“ bravorą, kuris visą laiką buvo svarbus šiam miestui istoriškai, o pastaruoju metu yra vis labiau įsitraukiantis ir į kultūrinį gyvenimą. Šios šventės tikslas yra Kaune sukurti naują vasarišką tradiciją, kuri, tikimės, kasmet suburs žmones, besidominčius alaus kultūra, gamybos ir skonių subtilybėmis“, – sako Marius Horbačauskas, „Volfas Engelman“ generalinis direktorius.

Aludarystė – tai menas. Juk aludariai, iš esmės, visame pasaulyje alų gamina iš tų pačių keturių ingredientų, o rezultatas gaunasi vis kitoks.

Planuojama, kad šventės proga duris atvers didysis „Volfas Engelman“ bravoras, kuriame iš anksto užsiregistravusiems bus organizuojamos ekskursijos, aludariai pasakos ir parodys, kaip gaminamos pasaulyje populiarėjančios alaus rūšys. Tuo tarpu alaus kompetencijų centras „Volfas Engelman Studija“ rengs įvairių alaus rūšių degustacijas, kurias papildys priderinto maisto ir užkandžių pasiūlymai.

Vakaro akcentu taps muzikinė staigmena – nemokamas 20 val. „Volfas Engelman Studijos“ lauko terasos scenoje prasidėsiantis koncertas. Norintiems turėti sėdimas vietas, rekomenduojama rezervuoti staliuką iš anksto, nes vietų skaičius ribotas.

Šv. Arnoldo – aludarių globėjo diena – įvairiai švenčiama visame pasaulyje, daugiausiai vietinių bravorų iniciatyva, siekiant pagerbti išskirtinį aludarių amatą.

„Aludarystė – tai menas. Juk aludariai, iš esmės, visame pasaulyje alų gamina iš tų pačių keturių ingredientų, o rezultatas gaunasi vis kitoks. Taigi aludario kompetencija lemia alaus rūšies unikalumą ir galimybę receptūrą identiškai atkartoti kiekvieno virimo metu. Kai kam gali atrodyti, kad šiais laikais viską atlieka modernūs gamyklų įrengimai. Taip, jie optimizuoja gamybą, leidžia, tarkim, virimo trukmę ar temperatūrą nustatyti tiksliai, kaip reikia. Bet tik aludaris žino, kiek ir ko reikia: tik jo dėka sukuriamos ir gaminamos kokybiškos alaus rūšys”, – pasakoja „Volfas Engelman“ vadovas, kuris ir pats neseniai tapo alaus someljė.

GALERIJA

  • Kaune Aludarių dienos proga – teatralizuota eisena ir nemokamas „Biplan“ koncertas
  • Kaune Aludarių dienos proga – teatralizuota eisena ir nemokamas „Biplan“ koncertas
  • Kaune Aludarių dienos proga – teatralizuota eisena ir nemokamas „Biplan“ koncertas
  • Kaune Aludarių dienos proga – teatralizuota eisena ir nemokamas „Biplan“ koncertas
  • Kaune Aludarių dienos proga – teatralizuota eisena ir nemokamas „Biplan“ koncertas
„Volfas Engelman“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Monika

Kokiu nr galima rezervuotis staliuką?

...

O kaip su nemokamu alumi?..

Loreta

Viskas čia yra gerai....:) O niurzgėti galima visada...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS