Kauniečiai kviečiami į pikniką tarp sakurų | kl.lt

KAUNIEČIAI KVIEČIAMI Į PIKNIKĄ TARP SAKURŲ

  • 7

Aitvarų festivalis, vaikų šventė koinobori, meninė Kauno moksleivių programa ir „Kyumeikan“ mokyklos auklėtinių Kendo pasirodymas. Tokiomis rytietiškomis atrakcijomis kauniečiai ketvirtadienį 14 val. kviečiami į popietę tarp sakurų Nemuno saloje.

Pernai rugsėjį Sugiharos savaitės metu Kaunui padovanotos pusšimtis sakurų sėkmingai prigijo ir netrukus džiugins visus savo kerinčiu žydėjimu Nemuno saloje, netoli „Žalgirio“ arenos.

Prisimenant šį simbolinį Japonijos ir Lietuvos draugystės įamžinimą, kauniečiai kviečiami į pikniką bręstančioje sakurų alėjoje. Miesto vadovai įsitikinę, kad ilgainiui šioje erdvėje atsiras ir daugiau japoniškų vyšnaičių. Juolab kad nemažai jų netoliese jau žydi krante prie Nemuno.

Mažieji pikniko dalyviai šventėje kels ir gainios aitvarus. Kaip praneša organizatoriai, čia pat susitiks ir neformalioje aplinkoje apie stiprėjančią Kauno partnerystę su Japonijos miestais kalbėsis meras Visvaldas Matijošaitis ir savo viešnagę Kaune tądien jau patvirtinęs Japonijos ambasadorius Shiro Yamasaki.

Tekančios Saulės šalies kultūrinę programą renginyje pristatys šokėjai, skambės rytų šalių muzika, svečius japoniškai sveikins Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos mokinių japonų kalbos klubo nariai. „Kyumeikan“ mokyklos auklėtiniai surengs Kendo pasirodymą.

Organizatoriai numatę šventės dalyviams priminti ir vieną iš senųjų Japonijos tradicijų – koinobori, kuomet aukštai kabinamos vadinamosios vėjo kojinės, savo išmarginimu primenančios ryškiaspalvius karpius. Tikima, kad šie vėjo plaikstomi ir iš pirmo žvilgsnio aitvarus primenantys kūriniai neša sėkmę gyvenime.

Piknikas prasidės ketvirtadienį (gegužės 2 d.) 14 val. ant kalvelės, pievoje priešais „Žalgirio“ areną.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

vladas

O kas per ,,daiktas" tas tupintis ,,sakuras".Tokių Lietuvoje,kaip ir sakuros nesiveisia.Nors reikėjo nuprausti ir nubalinti tą ,,šerevrą".

Vilkaviškietis

Na pagaliau pabaikite triedalioti su tomis mums svetimomis sakuromis, geriau pažiūrėkite jau visu gražumu žydi LIETUVIŠKOS vyšnios obelys kriaušės.

L

Šaunuoliai. Labai puikiai sugalvota, bet dirbančiam zmogui sunku pakliūti tokiu laiku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS