Kauno centre veikianti vasaros skaitykla grįš ir kitais metais | kl.lt

KAUNO CENTRE VEIKIANTI VASAROS SKAITYKLA GRĮŠ IR KITAIS METAIS

Saldžiai, lyg botanikos sode, kvepiančios gėlės, tyliai ošiantys medžiai bei takeliai, menantys poeto Jono Mačiulio-Maironio žingsnius. Būtent tokioje ramybės oazėje, Maironio lietuvių literatūros muziejaus vidiniame kiemelyje Kaune veikia vasaros skaitykla, kviečianti kauniečius bei miesto svečius atsipalaiduoti bei pailsėti gamtos apsuptyje su knyga.

Kaune viena iš nedaugelio

Panašių skaityklų bei bibliotekų įsikūrusių miestų žaliosiose erdvėse po atviru dangumi apstu visoje Lietuvoje, tačiau Kaune tokių, skaičiuojant ir knygų namelius – vos kelios. Anot Maironio muziejaus viešųjų ryšių skyriaus vedėjos Eglės Rankauskienės idėja įrengti vasaros skaityklą kilo prieš penkerius metus, o pati skaitykla veikia jau 4 vasarą. "Norėjosi sukurti vietą, kurioje galėtų susitikti bendraminčiai, bendrautų, keistųsi knygomis, kalbėtųsi apie jas", – kaip vieną skaityklos įkūrimo priežasčių įvardijo E.Rankauskienė.

Nors darbo dieną čia gana tuščia, tačiau, kaip teigia muziejaus darbuotojos, kiemelio lankytojų jos neskaičiuoja, svarbiau, kad apsilankęs žmogus išeitų pailsėjęs ir atsipalaidavęs. Muziejaus darbuotojus taip pat stebina ir čia užsukantis jaunimas, ypač moksleiviai po ekskursijų prisėdantys paskaityti.

Mums svarbu dalytis, atsiverti, pagaliau sugriauti įsisenėjusį stereotipą apie uždarą ir šaltą muziejaus atmosferą.

Neįprasta lentyna

Pasak muziejaus, skaityklos pagrindinį akcentą, modernią knygų lentyną-kopėčias suprojektavo ir pagamino Vilniaus dailės akademijos studentai. Į šią lentyną atgulė ne tik pačio Maironio muziejaus leidiniai, bet ir lankytojų atneštos knygos. "Vasarą skatiname daugiau pabūti gryname ore, išpuoselėtame Maironio sode, kuriame poetas ir dirbo, ir ilsėjosi, skaityti lietuvių autorių knygas, dalintis įspūdžiais. Norisi, kad žmonės apie tokią vietą sužinotų ir ja džiaugtųsi", – viliasi E.Rankauskienė, atkreipusi dėmesį ir į tai, kad ne visi Kauniečiai žino apie šią žaliąją miesto erdvę įsikūrusią pačioje miesto širdyje, prie pat Rotušės aikštės.

Veiks ir kitąmet

Muziejaus darbuotoja taip pat patikino, kad skaitykla Maironio sode veiks ne tik šiais metais, kol leis oro sąlygos, bet ir kitais metais. "Mums svarbu dalytis, atsiverti, pagaliau sugriauti įsisenėjusį stereotipą apie uždarą ir šaltą muziejaus atmosferą." – teigia viešųjų ryšių atstovė

Apsilankyti vasaros skaitykloje Maironio lietuvių literatūros muziejuje galima muziejaus darbo metu. Skaitykla veikia šiltuoju metų laiku, ne tik kalendorinę vasarą.

GALERIJA

  • Kauno centre veikianti vasaros skaitykla grįš ir kitais metais
  • Kauno centre veikianti vasaros skaitykla grįš ir kitais metais
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Stefa

Malonmu buvo skaityti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS