Iš Kauno geležinkelio stoties išriedės neįprastas traukinys | kl.lt

IŠ KAUNO GELEŽINKELIO STOTIES IŠRIEDĖS NEĮPRASTAS TRAUKINYS

  • 12

Sekmadienį iš Kauno geležinkelio stoties išriedės neįprastas traukinys.

Juo nuo vienos Europos kultūros sostinės – Kauno iki kitos Europos kultūros sostinės – Ešo prie Alzeto kelionę pradės „Railways brass“ kvintetas. Pasak šios kelionės organizatorių, muzikos atlikėjai iš Lietuvos, keliaudami traukiniais, atsitiktinei publikai skleis žinią apie Kauną, koncertuos traukinių vagonuose, traukinių stotyse, miestų parkuose ir aikštėse, pristatys Kauną ir jame vykstančius Europos kultūros sostinės renginius.

„Kultūrą galime gabenti ir vagonais“, – šmaikštauja šio muzikinio traukinio idėjos įgyvendintojas Eugenijus Butvydas. O tais vagonais dešimt dienų keliaus išskirtinai lietuviška muzika – nuo mūsų klasikų iki šiuolaikinių kompozitorių. „Railways brass“ kvintetas į savo repertuarą įtraukė ir Stasio Šimkaus „Bakūžę samanotą“, Juozo Naujalio „Svajonę“ ir Alvido Remesos „Jomarką“. Tad Europos publika turės puikią galimybę susipažinti su Lietuvos autorių kūriniais, tikina neįprasto kelionės organizatoriai.

Pirmasis muzikinis „Railways brass“ kvinteto pasirodymas skambės Kauno geležinkelio stoties keleiviams. Po pasirodymo muzikantai iškart keliaus į Lenkiją – Balstogę ir Varšuvą. Vėliau gyva muzika užlies Berlyną ir Kelną. Ypatingas sutikimas kvinteto laukia Eše prie Alzeto – juk šis miestas kaip ir Kaunas šiemet yra paskelbtas Europos kultūros sostine. Ir simboliška kelionės pabaiga – Europos sostinėje – Briuselyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Jo

Irgi mat užsimanė Berlynas.gana jau anksčiau i Maskva vazevo. Gal dar užsimanys i Paryžių.ųr ten ir ten tas pats putino draugai

o kada pradės važinėti tiesioginis traukinys Kaunas .Berlynas? Šitiek metų žadama ir nieko nedaroma,žydriesiems keliasvisur laisvas o kodėl normaliems reikia vargti su visokiais persėdimais, kai tuo metu privatininkai atobusiukais į Vokietiją lupa nuo 130iki200 eurų ir daugiau, kur žiūrit vyriausybė,kam leidžiat plėšti žmones, neimat iš jų mokesčių,nevedat jokios apskaitos,neduoda jie jums ataskaitos,nenustatytos km įkainiai, Va čian nesimato finansistų darbo,pelnas gula įprivačias kišenes

Z

Dar į Kiniją užsikit tai tikrai visas pasulis sužinos apie Lietuvą.Juk taip ten mus myli:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS