Kauno kultūros premijas siūloma skirti šešiems menininkams | kl.lt

KAUNO KULTŪROS PREMIJAS SIŪLOMA SKIRTI ŠEŠIEMS MENININKAMS

  • 6

Kauno savivaldybė šešiems menininkams siūlo skirti kultūros premijas.

Pagal parengtą sprendimo projektą, kultūros premijos atiteks menotyrininkei Daivai Citvarienei, rašytojui Robertui Keturakiui, kompozitoriui Algimantui Kubiliūnui, režisieriui Gyčiui Bernardui Padegimui bei menininkams Auksei ir Dariui Petruliams, kuriems drauge skiriama viena premija.

A. ir D. Petruliai apdovanojami už novatorišką kultūrinę „Psilikono teatro“ idėją. R.Keturakis – už ypatingą indėlį į Kauno literatūrinį gyvenimą ir pilietišką aktyvumą. D.Citvarienei apdovanojimas skiriamas už novatoriškų kultūrinių idėjų įgyvendinimą Kaune. G.B.Padegimas įvertintas už Kauno kultūros istorinės atminties aktualinimą scenos mene. A.Kubiliūnas apdovanojamas už vokalinį ciklą „Žodžiai“, pasižymintį novatoriška muzikine kalba.

Premijų laureatus savivaldybė rinko iš devynių kandidatų.

Premija skiriama už aukštus laimėjimus, novatoriškas idėjas ir jų įgyvendinimą Kaune. Kasmet skiriamos penkios premijos, kurių kiekviena sudaro 3 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Daiva Citvarienė
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vilnietis Romas

Aha, koks novatoriškas miestas :))) Negi Kaunas tikrai neturi novatoriškų idėjų ?

Klaipėdietis

Kas yra NOVATORIŠKŲ KULTŪRINIŲ IDĖJŲ įgyvendinimas Kaune ? Psilikono teatras, kuriam koks 10 metų ? Atminties vietos / atminties saugykla (projektas apie praeitį) ? Kaunas Rock's :))))))))))))))))

Rima

Nieko geresnio Kauno teatre nemačiau už MŪSŲ MIESTELĮ. Ačiū p. Padegimui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS