Kauno Žvėries paslapčių žaidimas po „Sukilimo“ kvies iššifruoti miestą | kl.lt

KAUNO ŽVĖRIES PASLAPČIŲ ŽAIDIMAS PO „SUKILIMO“ KVIES IŠŠIFRUOTI MIESTĄ

  • 2

Sausio 22 d. 20.22 val., nuaidėjus ovacijoms grandiozinio šou „Sukilimas“ rengėjams ir dalyviams, veiksmas naujoje Europos kultūros sostinėje tuo tikrai nesibaigs. Visi, susirinkę stebėti „Kaunas 2022“ šiuolaikinio mito trilogijos pirmojo veiksmo, bus pakviesti leistis į didįjį paslapčių nuotykį – Kauno Žvėries paslapčių žaidimą.

„Tai Rytis Zemkauskas, Kauno Žvėries pasakų rinkėjas ir rašytojas, išgirdo apie mudviejų Jekaterina Lavrinec organizuojamus miesto žaidimus Vilniuje, Šnipiškėse, ir pakvietė į Kauną – čia supažindino su „Kaunas 2022“ trilogijos renginių režisieriumi Chrisu Baldwinu, tad šis žaidimas – itin organiškas „Sukilimo“ elementas, o ne atsitiktinis priedas“, – pasakoja Kauno Žvėries miesto paslapčių žaidimo autorius Julius Narkūnas.

Anot jo, žaidimo užduotis – sujungti dvi dideles „Kaunas 2022“ atidarymo dalis, patį šou ir kitus mieste vykstančius renginius – ir sujungti jas taip, kad žiūrovų minios natūraliai išsisklaidytų, o kiekvienas pasirinktų savąjį šeštadienio maršrutą.

„Tiksliau, išsuktų iš įprasto maršruto, žengtų į kokį nematytą skersgatvį ir tame atrastų prasmę – išnyrančius simbolius, kuriais būtų galima iššifruoti žinutę nuo Kauno Žvėries“, – šypsosi Julius. Anot jo, dizainerio Dariaus Petreikio nupieštas Kauno Žvėris – itin simpatiškas ir tokiam žaidimui tinkamas personažas, kadangi jis pats yra paslaptingas ir, kaip rašoma „Kaunas 2022“ išleistoje pasakų knygoje, pats labai mėgsta paslaptis.

M. Plepio nuotr.

„Paslapčių įminimas juk yra daugelio žaidimų varomoji jėga – žmogus, siekiantis įminti mįslę, gali nuveikti daug daugiau, nei pats iš savęs tikisi – ir tuomet jį užklumpa vadinamasis „aha“ momentas, gal net euforija“, – intriguoja šio ir kitų miesto žaidimų kūrėjas.

Kaip teigia J. Narkūnas, simboliška, kad žaidimas vyksta sausio 22 d. naktį, ir dar iškart po „Sukilimo“ – juk būtent šiomis akimirkomis Kaunas oficialiai išgyvens virsmą, kuriam ruošėsi keletą metų, taigi žaidimas tampa kvietimu atrasti šio virsmo rezultatus, Kauną pamatyti naujai: „Neturėjome tikslo konkuruoti su renginių turiniu, jų lokacijomis, greičiau praturtinti patirtį einant iš taško A į tašką B bei paskatinti neužsibūti vienoje vietoje“.

Nemokamame žemėlapyje, kurį atsiims po „Sukilimo“ ar iš anksto atsisiuntę internetu iš kaunas2022.eu, ar radę „Kaunas 2022“ programėlėje, žaidėjai aptiks taškais sužymėtus „Kaunas 2022“ atidarymo savaitgalio renginius, o štai Žvėries žaidimo detalės bus pažymėtos abėcėlės raidėmis nuo A iki Ž. Tad šis žaidimas ne tik padės atrasti įdomius kultūrinius nutikimus, bet ir užklysti į neregėtas ar primirštas Kauno centro vietas. Gal net palįsti po laiptais ar išsitraukti žiūronus?..

M. Plepio nuotr.

Raidės žymės vietas, kuriose Kauno Žvėris paliko pėdsakus – jose reikės surasti iš rombų sujungtus ženklus, o juos būtinai pasižymėti žemėlapyje prie atitinkamos raidės. Iššifravote žinutę? Kuo skubiau siųskite ją adresu zveris@kaunas2022.lt , pridėdami savo vardą ir pavardę – pirmieji 1000 žaidėjų, susisiekus asmeniškai, bus apdovanoti „Kaunas 2022“ prizais. Beje, žinutė turi dvi versijas – lietuvių ir anglų kalbomis. Dar vienas iššūkis!

Žaidimo koordinatoriai teigia, kad įgudę dalyviai naująjį maršrutą įveikti ir paslaptingąjį sakinį iššifruoti gali per porą valandų – taigi kaip tik iki 23 val., kuomet Kauno Kristaus prisikėlimo bazilikoje nuaidės paskutiniai šeštadienio kultūrinės programos akcentai.

„Visgi tiek mėgstantys vaikštinėti lėčiau, tiek šeimos su mažais vaikais, tiek šį savaitgalį negalintys būti Kaune paslapčių mėgėjai gali būti ramūs – Kauno Žvėries pėdsakai mieste išliks keletą mėnesių, tad ir žaidimą sužaisti galima visiems patogiu metu. Tiesa, smagiausia tai daryti tamsesniu paros metu, kuomet Kauno Žvėris pabunda, ir jo simboliai tampa ryškiau matomi“, – rekomenduoja artima Kauno Žvėries bičiulė, „Kaunas 2022“ programos „Fluxus Labas!“ koordinatorė Goda Kacilevičiūtė.

GALERIJA

  • Kauno Žvėries paslapčių žaidimas po „Sukilimo“ kvies iššifruoti miestą
  • Kauno Žvėries paslapčių žaidimas po „Sukilimo“ kvies iššifruoti miestą
  • Kauno Žvėries paslapčių žaidimas po „Sukilimo“ kvies iššifruoti miestą
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nejuokaukit.

Greičiau tą žvėrį pagaukit ir į zoologijos sodą uždarykit. Man baisu išeiti į gatvę.

o kaip ten

dėl mėsiškų patiekalų ............ argi Žvėriukas vegetaras .............. bent kioskelių su šniceliais ir šašlykais kas 20 metrų pastatyt nepamirškit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS