Kino centre „Romuva“ – edukaciniai šeimos kino seansai vaikams | kl.lt

KINO CENTRE „ROMUVA“ – EDUKACINIAI ŠEIMOS KINO SEANSAI VAIKAMS

  • 0

Rugsėjo 14 dieną Kauno kino centre „Romuva“ prasideda nauja speciali edukacinė kino programa vaikams ir jų tėveliams „Smalsučių kinas“. Iki pat gruodžio vidurio savaitgaliais mažieji žiūrovai galės ne tik stebėti pačių įvairiausių žanrų filmus iš viso pasaulio, bet taip pat dalyvauti nemokamuose edukaciniuose animacijos, kino ir vaidybos užsiėmimuose.

„Smalsučių kino“ programą kino centras pradeda staigmenomis ir sustabdyto kadro animacijos dirbtuvėlėmis vaikams. Renginio trukmė  – 45 min. Renginys nemokamas, tačiau dalyvavimas galimas tik įsigijus kino bilietą į „Smalsučių kino“ seansą „Tamsta varlius“. Tai smagus vaidybinis filmas apie pradinukų klasės gyvenimą, kurių mokytojas turi išskirtinių galių. Filmo trukmė – 90 min., renginį ves edukatorė Gintarė Pranarauskaitė, kino edukacijos specialistas ir teatro mokytojas Dovydas Pakėnas bei animacijos ir video efektų specialistas Simonas Šileika.

„Daugiau nei penkis metus „Romuva“ aktyviai dirba su moksleivių kino edukacija, kasmet tūkstančiai vaikų žiūri ir analizuoja europietiškus filmus, dalyvauja kino ir animacijos užsiėmimuose. Tačiau šiemet nusprendėme pasiūlyti unikalią programą šeimoms. Tai išskirtinė kino patirtis su patyrusių edukatorių komanda ir europietiškais filmais. „Smalsučių kino“ metu mažieji žiūrovai galės susipažinti su įvairių festivalių filmais vaikams, patys kurti filmukus, išbandyti įvairias sustabdyto kadro technikas, naudojant skaitmeninius fotoaparatus, vaidinti ir dalyvauti kitose kino teatro veiklose“, – teigia Kauno kino centro „Romuva“ edukacinių programų koordinatorė Gintarė Pranarauskaitė.

Rugsėjo 15 d. tėveliai su vaikais kviečiami į žaismingą animacinį kino seansą „Pūkuota šnipė“, o rugsėjo 21 d. laukia ypatingas ankstyvojo kino festivalio „Pirmoji banga“ seansas „Princo Achmedo nuotykiai“. Tai pirmasis kino istorijoje ilgametražis animacinis filmas, sukurtas pagal gerai žinomos pasakos „Tūkstančio ir vienos nakties“ motyvus. Jaunasis princas gelbėja princesę ir patiria daugybę nuotykių, kurių metu susidraugauja su Aladinu ir Kalnų Ragana. Filmą gyvai įgarsins Alvydė Pikturnaitė, Džiugas Gvozdzinskas, Julija Korpačiova ir Saulius Ambrozaitis. Prieš filmą vyks iškarpų animacijos dirbtuvės, kurias ves kino archyvaras Aleksas Gilaitis.

Įvairiose kino edukacijos veiklose „Romuvoje“ jau apsilankė daugiau nei 20 tūkst. moksleivių, kasmet kino centras organizuoja specialius, tūkstančius moksleivių sutraukiančius, kino seansus prieš patyčias Veiksmo mėnuo „Kartu“, taip pat organizuoja tarptautinę kino stovyklą 9-12 klasių moksleiviams „Filmuoju Kauną“, vasaros metu rengia animacijos stovyklas vaikams, Tarptautinį vaikų filmų festivalį ir daug kitų renginių.

„Smalsučių kinas“ planuojamas savaitgaliais iki pat gruodžio mėnesio vidurio. Šeštadieniais vyks edukacinės dirbtuvėlės ir kino seansas, o sekmadieniais – tik kino seansas.

Dalyvavimas dirbtuvėse galimas įsigijus bilietą į tos dienos „Smalsučių kino“ seansą. Programa skirta mokyklinio amžiaus vaikams nuo 7 metų. Projekto įgyvendinimą iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras prie Kultūros ministerijos.

Visą „Smalsučių kino“ programą rasite čia.

GALERIJA

  • Kino centre „Romuva“ – edukaciniai šeimos kino seansai vaikams
  • Kino centre „Romuva“ – edukaciniai šeimos kino seansai vaikams
  • Kino centre „Romuva“ – edukaciniai šeimos kino seansai vaikams
  • Kino centre „Romuva“ – edukaciniai šeimos kino seansai vaikams
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS