Lietuvos kalvių kalvio karūna – Kauno rajono atstovui | kl.lt

LIETUVOS KALVIŲ KALVIO KARŪNA – KAUNO RAJONO ATSTOVUI

  • 2

Lietuvos tautodailininkų sąjungos narys Ričardas Grekavičius pripažintas Lietuvos kalvių kalviu. Toks vardas vienam iš šalies kalvių suteikiamas kas trejus metus už reikšmingą ir kūrybišką kalviškosios kryždirbystės plėtojimą.

Kalvių kalvio apdovanojimo tikslas – skatinti UNESCO globojamą Lietuvos kryždirbystę, kalvių kūrybiškumą, palaikyti gyvybingas ir gaivinti nykstančias kalviškosios kryždirbystės tradicijas, pagerbti talentingiausius meistrus.

Karmėlavoje gyvenantis R. Grekavičius, anot Kauno rajono savivaldybės atstovų, – ne tik nagingas meistras, bet ir aktyvus vietos bendruomenės narys. Savo darbus jis pristato visoje Lietuvoje, rengia parodas muziejuose, kultūros ir švietimo įstaigose, bibliotekose, demonstruoja kalvystės amatą miestų ir amatų šventėse, taip pat mokyklose. Greta viso to, jis kasmet dalyvauja pleneruose ir seminaruose gimtojoje šalyje bei kaimyninėje Latvijoje.

Mažeikių muziejuje šiuo metu kaip tik eksponuojama respublikinio kalviškosios kryždirbystės konkurso „Lietuvos kalvių kalvis 2019“ darbų paroda. Šis konkursas rengiamas Lietuvos tautodailininkų sąjungos Kauno bendrijos pirmininko Valentino Jazersko iniciatyva. Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

Parodoje Mažeikiuose galima išvysti vertinimo komisijai pateiktus kalvių darbus, kurie buvo sukurti per pastaruosius penkerius metus.

GALERIJA

  • Lietuvos kalvių kalvio karūna – Kauno rajono atstovui
  • Lietuvos kalvių kalvio karūna – Kauno rajono atstovui
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Moteris

Nuostabiai lengvi ir gražūs darbai! Gražių naujų idėjų linkiu šiam nuostabiam žmogui kūrėjui!

GRAŽINA

Tai nuostabu. Ir tuo viskas pasakyta.Padėk Dieve šitam šviesiam žmogui, kad turėtų sveikatos ,ištvermės ir sočios duonos savo brangiems artimiesiems, kad Jo namus aplenktų negandos...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS