M.A.M.A. organizatoriai: pakvietėme Vyriausybės narius apsilankyti festivalyje | kl.lt

M.A.M.A. ORGANIZATORIAI: PAKVIETĖME VYRIAUSYBĖS NARIUS APSILANKYTI FESTIVALYJE

  • 2

Rugpjūčio 28 dieną vienoje gražiausių šalies vietų, Raudondvaryje, įvyks kasmetinis Lietuvos atlikėjų muzikos festivalis „M.A.M.A. vasara“, kuris suburia ne tik ryškiausias grupes ir atlikėjų, bet ir tūkstančius melomanų.

Pasak organizatorių, vakar buvo išsiųstas oficialus kvietimas Vyriausybės nariams, atkreipiant dėmesį į komercinių renginių saugumą bei galimybę iš arti pamatyti saugumo užtikrinimo procesą, kad ateityje nekiltų abejonių dėl komercinių renginių saugumo.

„Esame sau pažadėję jau anksčiau, pradėjus darbą šiai Vyriausybei, kad pakviesime į festivalį. Mūsų tikslas – parodyti, kaip veikia komercinis renginys, kiek daug pastangų ir investicijų įdeda organizatoriai, kad užtikrintų saugumą. Dažniausiai ministrai lankosi nekomerciniuose renginiuose, kuriuose nėra užtikrinamas saugumas, nėra valdomi srautai bei neinvestuojama į renginio infrastruktūrą, užtikrinančią lankytojų saugumą“, – teigia festivalio organizatoriai.

Vakar oficialiai išsiųstą kvietimą „M.A.M.A. vasara 2021“ organizatoriai adresavo ministrei pirmininkei, ministrams, viceministrams ir kitų institucijų, atsakingų už sprendimus dėl renginių ribojimų, atstovams.

Vyriausybei skirtame kvietime prašoma atkreipti dėmesį ir išsklaidyti kylančius mitus ar viešojoje erdvėje atsirandančias spekuliacijas.

Renginiai – vis dar labiausiai nuo pandemijos situacijos priklausanti sritis. Atlikėjai ir organizatoriai gyvena nežinomybėje.

„Renginiai – vis dar labiausiai nuo pandemijos situacijos priklausanti sritis. Atlikėjai ir organizatoriai, o lygiagrečiai ir daugybė renginius aptarnaujančio sektoriaus įmonių ir asmenų gyvena nežinomybėje ir negali planuoti savo profesinės ateities. Reaguodami į tai ir daugybę kitų viešumoje pasigirstančių spekuliacijų apie renginių nesaugumą, norime atkreipti dėmesį, kad visų renginių absoliutinti negalima, o komercinius renginius organizuojančios įstaigos deda dideles pastangas ir išteklius, kad renginiuose žmonės galėtų jaustis saugūs, kad būtų užtikrintos visos privalomos bei taikomos papildomos saugumo priemonės“, – rašoma kvietime Vyriausybei.

Festivalio „M.A.M.A. vasara 2021“, kuris įvyks rugpjūčio 28 dieną Raudondvaryje organizatoriai tikisi, kad ministrai atkreips dėmesį į kvietimą ir ras laiko čia apsilankyti.

„Ši Vyriausybė yra jauna, energinga ir tikime, kad priimamus sprendimus gali įvertinti į juos įsigilinus praktikoje, tad tai būtų ne tik tolimesnio dialogo pradžia, bet ir ženklas, kad jiems rūpi kultūra, šalies muzikos industrija“, – atkreipia dėmesį Vyriausybę pakvietę organizatoriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gladiolus

Narcizų festivalis.

T.A.T.A. utata

Tokie tokius pakvietė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS