Mitinis Kauno Žvėris prabyla vaikams | kl.lt

MITINIS KAUNO ŽVĖRIS PRABYLA VAIKAMS

  • 7

Kauno – Europos Kultūros sostinės – talismanas paslaptingasis Mitinis Žvėris labai myli vaikus. Todėl birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, mažiausiems savo gerbėjams jis paruošė dovaną – knygą „Kaip šiltą vasaros naktį Žvėris kalbasi su virėju Vasiliausku apie laimę“.

Knygos kūrėjai tiki, kad spalvingai iliustruota vaikams skirta knyga kiekvienam skaitytojui padės tapti truputį laimingesniam.

Apie Kauno Žvėries nuotykius galima sužinoti ir pasinėrus į knygų pasaulį. 2020 m. buvo išleista „Kauno Žvėries pasakų knyga“. Tarp 30 istorijų, tąkart pasirodė ir pasaka „Kaip šiltą vasaros naktį Žvėris kalbasi su virėju Vasiliausku apie laimę“. Šįkart kūrinys atgimsta atskirame, daug platesniame leidinyje, kuriame – vaizdingos iliustracijos, įtraukiantis tekstas ir svarbi pamoka apie tai, kad laimė yra sukuriama.

„Žvėris labai myli Kauną, o ypač vaikus. Kodėl? Vaikai moka būti laimingi. Svarbiausia, kad jie moka būti laimingi greitai! Radai sraigę – laimė. Supiesi sūpynėse – laimė. Susidraugavai su kažkuo – laimė. Parėjo mama – laimė. Parėjo tėtis – laimė. Suaugę taip nemoka. Jiems iki pilnos laimės visada kažko trūksta, mąsto sau Žvėris... Reikia iš vaikų imti pavyzdį. Tad Žvėris tokį pavyzdį paėmė ir nutarė kitiems perduoti. Taip atsirado Žvėries laimės knyga,“ – apie kūrinio idėją pasakoja vienas iš „Kaunas 2022“ kuratorių Rytis Zemkauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Gėda Kaunui

su savo ,,mistiniais ,,žvėrimis.Reikėjo pasikonsultuoti su darželinukais,jie būtų išradingesni.

Vilnius

...įmušė golą, nes miesto sukūrimo legendą masiniu renginiu pavertė, Kaunui su išgalvotu (ir nepigiai kainavusiu miesto mokėtojams) "žvėrimi" lieka slėptis krūmuose. Verčiau kokia "kakę Makę" būtų į Europos sostinės projektą prastūmę (ta jau keletą metų populiari tarp vaikų) arba Anderseno pasaką apie naujus karaliaus drabužius. Mažiau primintų iš bezdalų susuktą virvę...

Gal

vertėtų vaikučiams pasakoti apie stumbrą - Kauno simbolį... Ta proga ir apie patriotiškumą pakalbėti su mažaisiais...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS