Naujai įsikūrusių elfų namelių lengvai rasti nepavyks: teks paieškoti ir medžiuose, ir krūmuose | kl.lt

NAUJAI ĮSIKŪRUSIŲ ELFŲ NAMELIŲ LENGVAI RASTI NEPAVYKS: TEKS PAIEŠKOTI IR MEDŽIUOSE, IR KRŪMUOSE

  • 2

Kauno Botanikos sode apsigyveno elfai – jie slepiasi parke esančiuose medžiuose, o vos sprindžio dydžio elfų namelius surasti yra nemenkas iššūkis. Kiekvienas elfas turi vardą ir savo istoriją, o elfų miestelis čia atsirado tuomet, kai buvo išprašytas iš Kamšos parko, nes masiškai elfų namų ieškoję žmonės parką teršė, draskė namelius ir kitaip niokojo aplinką. 

Mažyčiai, spalvingi elfų namai įsikūrė Kauno botanikos sode. Elfų miestelio idėja gimė vienam kauniečiui prižiūrint sergantį vaiką. 

„Tris savaites prižiūrėjau vaiką ir baigėsi idėjos, kaip jį užimti, tad prisiminiau senai matytą idėją – pabandyti ką nors pagaminti. Atsinešiau žievių, medžiagų ir pradėjome lipdyti, o kai sūnus pasveiko, kūrinius pastatėme Kamšos pažintiniame take“, – apie pirmuosius elfų namelius pasakojo kūrėjas Gediminas Visockis. 

Kiekvienas namelis ir elfas turi savo istoriją. 

„Kalėdų Senelis atsiuntė elfus, kad prižiūrėtų vaikus. Jie dabar prižiūri visus kiaurus metus, raportuoja kaip vaikai elgiasi“, – teigė G. Visockis. 

Botanikos sodo kolektyvas elfams davė vardus, pavyzdžiui, Laimutis, Marčius, Benas, Majus, Šmikis.  

„Laimutis, nuo žodžio laimė, vakarais keliaus pasigrožėti skirtingais sodo kampais ir matys, pavyzdžiui, tulpių žydėjimą“, – elfų istorijomis dalinosi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Botanikos sodo Paslaugų ir edukacijos skyriaus vadovė Kristina Mulevičienė. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tačiau ar pavyks išvysti tikrus elfus? 

„Elfukai nuo žmonių slepiasi, nes jie yra bailūs. Jeigu tik pamato žmogų – pasislepia“, – aiškino G. Visockis.

Elfams teko kraustytis iš pirmųjų namų Kamšos draustinyje, nes jame apgyvendinus elfus, žmonių susidomėjimas buvo toks didelis, jog parkas pradėjo kentėti.

„Padidėjo srautai, žmonės negražiai elgėsi, buvo laužomi medeliai. Gavome įspėjimą, kad turime išsikraustyti“, – sakė G. Visockis.

Apgyvendinus elfus laisvesnėje teritorijoje, kūrėjas sako, kad miestelis augs, tačiau tikslių orientyrų, kur jį rasti, nebus.

„Būtų neįdomu, jeigu duotume visa sukramtytą informaciją, tad dalį namelių palieku akivaizdžiai, kad lengvai surastų, o kitą dalį paslepiu, kad vaikai įdėtų energijos ieškant“, – teigė G. Visockis.

Konkrečių vietų nenurodys ir pats VDU Botanikos sodas.

Ateityje turėsime edukacijas, mokysime, kaip pasigaminti mažyčius elfų namelius savo namuose.

„Bus sudėtinga rasti, nepažadu, kad pavyks labai greitai. Visa tai – gamtinė tematika. Viskas iš ekologiškų medžiagų“, – sakė K. Mulevičienė.

Elfų namai VDU Botanikos sode nebus vien tik dėl pramogos.

„Šiuo metu miestelis kuriamas. Ateityje turėsime edukacijas, mokysime, kaip pasigaminti mažyčius elfų namelius savo namuose“, – tikino K. Mulevičienė.

Išsislapsčiusių elfų buveinių gali tekti ieškoti medžiuose, krūmuose, kelmuose ir kitur.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Paf

Tsigi nušnios ir botanikos sodą. Kas čia gero?!

Dainius

Šaunuoliai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS