Paaiškėjo, kas diriguos Kauno Kalėdų eglės įžiebimo renginiui | kl.lt

PAAIŠKĖJO, KAS DIRIGUOS KAUNO KALĖDŲ EGLĖS ĮŽIEBIMO RENGINIUI

  • 20

Praėjusių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos vedėjų duetas – Ugnė Skonsmanaitė ir Mantas Stonkus – vėl sugrįš į LRT televizijos eterį. Tiesa, tik šiam neeiliniam šeštadieniui: gruodžio 1 d., 18 val. jie drauge ves Kalėdų eglės įžiebimo renginį „Tikros. Kalėdos. Kaune“.

Šiuo metu Kauno Rotušės aikštėje smalsuoliai jau gali įžvelgti būsimosios eglės grožį. 20 metrų aukščio metalo karkasas aprengtas eglės šakomis, vyksta dekoravimo darbai.

Kalėdiniams papuošimams panaudoti ir baltos spalvos šiaudeliai. Juos į sniego pagalves supynė įvairios organizacijos, bendruomenės, žmonių būreliai – tai tapo vienijančia akcija, įtraukusia visą visuomenę. Puošėjai užtikrina, kad šiukšle šios dekoracijos nevirs ir aplinkos neterš, kaip būtų nutikę, šiaudelius naudojant pagal paskirtį.

„Aš esu tekstilininkė. Man įdomu faktūra“, – sakė eglės autorė Jolanta Šmidtienė, sukūrusi sniego pusnis iš vienkartinių plastiko gaminių tarsi iš audeklo. Būtent tokia – gausiai ir puriai apsnigta, tikra svajonių žiemos eglė buvo menininkės vizijose.

Gruodžio 1-ąją, 18 val. aukščiausią ir dailiausią Kauno eglę galės pamatyti visa Lietuva – ir LRT televizijos žiūrovai, kurie stebės tiesioginę renginio transliaciją, ir tie, kurie susirinks į Kauno Rotušės aikštę šventiniu koncertu mėgautis gyvai.

Stebėti Kauno Kalėdų eglės įžiebimą bus galima ir portale kauno.diena.lt bei portalo „Facebook“ paskyroje.


Mantas Stonkus ir Ugnė Skonsmanaitė. LRT televizijos archyvo nuotr.

„Į Kauną patogu suvažiuoti iš visos Lietuvos. Geografiškai tai – patogiausias miestas, kuris jau tikrai nėra tik stotelė tarp Vilniaus ir Klaipėdos. Kaunas yra augantis lyderis, – renginio vedėjas M. Stonkus net neabejojo, kad šventinis koncertas pritrauks minias. – Be to, aš labai laukiu Kalėdų eglės įžiebimo renginio būtent šiame mieste, nes Kauno publika – geriausia. Tai patiriu visada – ir spektakliuose, ir renginiuose, koncertuose. Šeštadienio koncertas irgi bus labai linksmas ir jo pavadinimas – „Tikros. Kalėdos. Kaune“ – yra ne tik gražus, bet ir tikslus, nes Kaune gyvena tikra Lietuva. O man pačiam tikros Kalėdos – tada, kai šalia yra šeima – mano brangiausi, tikriausi žmonės.“

Šventės organizatoriai priduria, kad atvykstantieji į renginį nuosavu transportu, turėtų numatyti automobilio parkavimą ne Rotušės aikštėje. Eismas joje bus ribojamas, aplinkinių namų gyventojų taip pat prašoma statyti automobilius ne aikštėje.

Šventiniame Kalėdų eglės įžiebimo renginyje šeštadienį koncertuos visos Lietuvos mylimi atlikėjai: Monique, Birutė Dambrauskaitė, „Daddy Was a Milkman“, „Biplan“, Ieva Zasimauskaitė, Justinas Jarutis, atvyks Kalėdų Senelis. Jį bus galima išvysti ir kitais šventinio laikotarpio savaitgaliais savoje rezidencijoje – Kauno Rotušės aikštės Kalėdų miestelyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

gile

cia pensininkui is kauno kur tu buvai kai buvo p kupcinskas turetum dekot musu merui kuris prikele miesta is numirusiu o jolantai didelis aciu uz kaledine nuotaika

Baudeja

Jau ko ko,o Pundziutes taiisvis galetu niekur nekviesti. Ji vienintele cia nemokanti dainuoti.

Teisė žinoti

Įdomu kodėl viešai neparašoma kiek už tą eglę gaus pinigų jos konstruktorė?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS