Iš praeities dviratis nuotraukose atriedėjo į nūdieną | kl.lt

IŠ PRAEITIES DVIRATIS NUOTRAUKOSE ATRIEDĖJO Į NŪDIENĄ

  • 1

Dviratis ir fotografija du svarbūs XIX a. išradimai, be kurių ir šiandien sunkiai įsivaizduojame savo gyvenimą. Kačerginėje, Liepų parke atidaryta fotografijų paroda po atviru dangumi norinčių susipažinti su dviračių istorija lauks iki kitų metų birželio.

Parodos "Dviračių istorijos Lietuvoje XX a. pirma pusė" iniciatorius nenuilstantis miestelio kultūros puoselėtojas Paulius Bitinaitis su šaunia šeimyna. Jų dėka kurortinės teritorijos lankytojai gėrisi jau ketvirtąja fotografijų meno paroda Kačerginėje.

Paroda atkeliavo iš garsaus Lietuvos kolekcininko, istoriko Romano Senapėdžio archyvų. Autorius kultūrinės atminties ir paveldo politikos skyriaus darbuotojas Kultūros ministerijoje, buvęs Lietuvos kultūros atašė užsienyje. R.Senapėdis Dzūkijos senosios technikos klubo ir Vilniaus kolekcininkų klubo narys.

Parodoje dviratininkų apranga, dviračių aksesuarai, gyvenamoji aplinka. Technikos mėgėjų dėmesiui vizuali informacija, kaip keitėsi dviratis: jo konstrukcija, dekoro elementai, gamintojų simbolika. Kačerginės mažosios Lietuvos kultūros sostinės 2020 devizas "Praeitis kuria ateitį". Iš Kačerginės kurorto praeities dviratis gražiai atriedėjo į nūdieną. Į vaizdingą panemunės miestelį driekiasi dviratininkų pamėgti dviračių takai. Nereikia išradinėti dviračio, reikia ant jo sėsti ir atvykti apžiūrėti parodos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...,idomi PARODA verta DEMESIO...

TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS