Renginių ciklas „Menai ir dvarai“ pradeda trečią sezoną | kl.lt

RENGINIŲ CIKLAS „MENAI IR DVARAI“ PRADEDA TREČIĄ SEZONĄ

  • 1

Jau trečią sezoną renginių ciklas „Menai ir dvarai“ rengiamas Kauno Maironio Lietuvių literatūros muziejaus menėje.

Tai susitikimų, literatūrinių popiečių ir muzikavimo tradicijas puoselėjantis meninių renginių ciklas, organizuojamas VšĮ „Liudo Mikalausko koncertai“. Kaip žinia, žymus solistas ne tik puikus ir mylimas atlikėjas, bet ir daugelio festivalių, koncertinių programų idėjų autorius ir įgyvendintojas.

Namas Kauno senamiesčio seniausioje dalyje, kauniečių vadinamas tiesiog Maironio namais iš tiesų buvo statytas garbingų Pacų giminės palikuonių, kurių iniciatyva pastatytas ir Pažaislio vienuolynas. Deja, vykstant politinėms permainoms ir įvairiems gyvenimo vingiams, šeimininkams šiame name įsikurti taip ir nepavyko, o pastatas po kelių savininkų atiteko Prelatui Maironiui.

Maironis pats dažnai inicijuodavo menininkų susibūrimus savo namuose. Čia lankėsi ir J.Naujalis, ir A.Zmuidzinavičius, žymūs tuometinio Valstybės teatro artistai, vykdavo diskusijos ir meniniai renginiai: kameriniai koncertai, poezijos skaitymai, liaudies muzikos vakaronės.

Renginių ciklas „Menai ir dvarai“ taip ir buvo sumanytas - kviesti žiūrovus į istorinio paveldo erdves, išnaudoti ne tik jų istorinį, bet ir moralinį privalumą ir patrauklumą savo legendine praeitimi. Čia žiūrovai gali sutikti savo mėgstamus atlikėjus ir kūrėjus, pasikalbėti apie jų gyvenimą, kartu padainuoti, pasiklausyti, patirti. Šio ciklo koncertai taip pat vyksta Kėdainių sinagogoje, Plungės Kunigaikščio Mykolo Oginskio rūmuose, Šiaulių Chaimo Frenkelio viloje, Jurbarko muziejuje, Bistrampolio dvare ir kituose Lietuvos kultūros paveldo objektuose.

2018 m. pavasario sesijoje kauniečiams ir Lietuvos regionų publikai bus pristatyti du tikrai žinomi ir charizmatiški menininkai. Maironio namuose, kovo 18 d., 17 val. vyks improvizacijų popietė su Vytautu Lukočiumi, o pianistas jis, dirigentas ar dainininkas – jūs nuspręsite.  Balandžio 22d., 17 val. galėsite pasiklausyti Lietuvos aktorės Virginijos Kochanskytės gyvenimo ir kelionių įspūdžių. Bilietais prekiaujama 1 val. prieš renginius, Maironio lietuvių literatūros muziejuje, o platesnė informacija ir užsakymai grupėms teikiami telefonu: 8 614 03141.  Iš lankytojų laukiama žingeidžių žvilgsnių ir intriguojančių klausimų atlikėjams.

GALERIJA

  • Renginių ciklas „Menai ir dvarai“ pradeda trečią sezoną
  • Renginių ciklas „Menai ir dvarai“ pradeda trečią sezoną
  • Renginių ciklas „Menai ir dvarai“ pradeda trečią sezoną
  • Renginių ciklas „Menai ir dvarai“ pradeda trečią sezoną
  • Renginių ciklas „Menai ir dvarai“ pradeda trečią sezoną
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

:)

Kur Lietuvoje yra dvarai? Ne kultūrnamiai su euroremontu...:))))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS