Po pastato rekonstrukcijos laikinai atidaromas Velnių muziejus | kl.lt

PO PASTATO REKONSTRUKCIJOS LAIKINAI ATIDAROMAS VELNIŲ MUZIEJUS

Velnių muziejaus darbuotojai paskutiniu metu sulaukia daug lankytojų užklausų, kada vėl bus galima pamatyti unikalią velnių kolekciją. Pagaliau skelbiama džiugi žinia: rugsėjo 26 d. duris po pastato renovacijos atveria  A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejus, dažniau vadinamas Velnių muziejumi.

Pastatas  jau pasiruošęs pasitikti rudens darganas ir žiemos šalčius. Iš Europos sąjungos struktūrinių fondų lėšų finansuotas energetinio naudingumo atnaujinimo projektas leido apšiltinti muziejaus sienas, pakeisti langus ir stogą, atnaujinti apšvietimo sistemą. O A. Žmuidzinavičiaus namas atgavo savo tikrąją išorės spalvą bei buvo restauruoti autentiški pastato langai. Iš viso atlikta darbų beveik už 283 tūkst. eurų.

Kol vyko muziejaus pastato renovacijos darbai, pasikeitė ir pati velnių buveinė. Menininkai Saulius Valius ir Rasa Butiškytė kviečia visus į naujai transformuotas šviesos ir paslapties pripildytas erdves. Visuose muziejaus aukštuose išsidėsčiusioje instaliacijoje žiūrovai pateks į chtoniškąjį pasaulį, pajus požemių chaosą ir pamažu, spalvų ir garsų patyriminėje kelionėje, kils link dangiškojo aukščio, kur lauks susitikimas su... angelais.

Velnių muziejaus nuotr. 

Pasisvečiavus pas velnius kviečiama užsukti ir į šios kolekcijos pradininko A. Žmuidzinavičiaus namus ir dirbtuvę. Čia galima susipažinti su tapytojo ir jo šeimos gyvenimu bei išlikusia 3–4-ojo dešimtmečių aplinka: autentiškais baldais ir įvairiomis interjero detalėmis.

Darbuotojai įspėja, kad muziejus duris lankytojams atveria tik laikinai, nes jau ruošiasi ir ekspozicijos atnaujinimo darbams, todėl verta suskubti ir neatidėlioti apsilankymo.

GALERIJA

  • Po pastato rekonstrukcijos laikinai atidaromas Velnių muziejus
  • Po pastato rekonstrukcijos laikinai atidaromas Velnių muziejus
  • Po pastato rekonstrukcijos laikinai atidaromas Velnių muziejus
  • Po pastato rekonstrukcijos laikinai atidaromas Velnių muziejus
Velnių muziejaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Hmmm \\\\\.../////

Kąąąą,seimas buvo uždarytas?-rekonstravo?

galetu pravenuose

atidaryt- ten daug bahuru duchu gaidziu ir oziu su velniais

tai

butu gerai tuos musu velnius ten sukišti nors laikinai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS