Šeiko šokio teatras – arti kaip niekada | kl.lt

ŠEIKO ŠOKIO TEATRAS – ARTI KAIP NIEKADA

  • 0

Apribojimas –  tai naujas kūrybiškumo šansas, įsitikinęs Šeiko šokio teatro kolektyvas. Dėl karantino gastroles ir pasirodymus laikinai sustabdęs teatras perkėlė savo veiklas į internetą ir pakvietė į jogos pamokas suaugusiesiems, šokio užsiėmimus senjorams, spektaklių transliacijas vaikams ir gyvus susitikimus su kūrėjais. Nuo kovo 16 d. nemokamai transliuojamas vaizdo turinys feisbuke ir jutube per pirmą savaitę sulaukė daugiau nei 17 tūkst. peržiūrų.

"Suvokdami situacijos sudėtingumą, norime dalytis kūryba ir įkvėpti žmogiškumui. Tikimės, kad projektas padės lengviau laikytis karantino namuose, paskatins palaikyti ryšį, paremti vieniems kitus ir turiningai leisti laiką. Suprantame, kaip sunku nusėdėti namuose, tad vaikams ir suaugusiesiems atveriame savo spektaklių įrašų biblioteką, ją papildome susitikimais su kūrėjais. Rengiame kūrybines užduotis mažiesiems, jogą ir, žinoma, nepamirštame senjorų", – idėją pristatė teatro meno vadovė Agnija Šeiko.

Kiekvieną antradienį 18.30 val. šokėjas Evgenijus Kalachovas veda hatha jogos užsiėmimą atviru lygiu. Išbandyti kviečiami visi, nepaisant jogos praktikos patirties.

Trečiadieniais 12 val. prie kompiuterių ekranų pažiūrėti vaikiško spektaklio kviečiamos šeimos. Tiesioginės transliacijos metu spektaklį gyvai pristato jo kūrėjai, papasakodami įdomių detalių iš kūrybinio proceso, repeticijų, gastrolių.

Ketvirtadienio vakaras skirtas suaugusiesiems. 19.30 val. teatras pristato geriausius savo spektaklius, nominuotus ar apdovanotus Auksinio scenos kryžiaus ar "Padėkos kaukės" prizais.

Penktadienio transliacija skirta senjorams. Jiems Auksinio scenos kryžiaus 2017 m. laureatas, šokėjas Nielsas Claesas veda kūrybinę judesio treniruotę.

Stebėti transliacijas žiūrovai gali feisbuko paskyrose: Šeiko šokio teatras, Klaipėda gyvai, Atvira Klaipėda, Klaipėda, aš su tavim, Kultūros fabrikas, Kultūros uostas Klaipėda, taip pat jutube RGB Pictures kanale.

Pradedant šokio mėnesį (balandžio 29 d. pasaulis minės Tarptautinę šokio dieną), kovo 30-ąją Šeiko šokio teatro feisbuko paskyroje startuos specialus kūrybinis šokėjų vaizdo projektas. Likę tarp namų sienų atlikėjai patys režisuoja ir kuria choreografiją, šoka bei filmuoja trumpus šokio filmus. Per dvi savaites iš viso bus pristatyti aštuoni kūrybiniai projektai.

Likusį laisvą laiką teatro kūrėjų ir administracijos komanda skiria svarbiausiam šiandienos projektui – padeda Klaipėdos universiteto Slaugos katedrai gaminti apsaugines kaukes uostamiesčio medikams ir slaugytojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS