Šokti „Auroje“ nori net japonai | kl.lt

ŠOKTI "AUROJE" NORI NET JAPONAI

  • 1

Pirmą kartą Lietuvos šokio istorijoje – tarptautinė šokėjų atranka. Ją paskelbus, Kauno šokio teatro pašto dėžutę plūste užplūdo šokėjų gyvenimo aprašymai ir video medžiaga. Sulaukta laiškų ne tik iš įvairiausių Europos kampelių, bet ir iš tolimosios Japonijos, net Laplandijos.

Visą praėjusią savaitę „Auros" repeticijų salėje savo galimybes demonstravo šokėjai iš Izraelio, Ispanijos, Prancūzijos, Italijos, Lenkijos, Kroatijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Danijos ir kitų Europos šalių.

Profesionalių šokėjų trūkumas Kaune – ilgametė ir sunkiai sprendžiama problema, mat mieste nėra  institucijos, rengiančios šiuolaikinio šokio profesionalus. Iki šiol šokėjai „Auros" trupei buvo auginami pačiame teatre.

„Aš kaip toji višta: padedu kiaušinius, išsirita viščiukai, juos užauginu. Tačiau jie užauga ir nori dėti savo kiaušinius. Tokia realybė, normali evoliucija", – sakė „Auros" vadovė Birutė Letukaitė.

Į atranką atvykę šokėjai kone vienbalsiai tvirtino, kad jų apsisprendimą dalyvauti atrankoje nulėmė įdomi „Auros" kūryba, choroegrafijos stilius ir aktyvus bendradarbiavimas su kitų sričių menininkais. Dauguma šokėjų nurodė, kad „Aurą" jie mato kaip kompaniją, galinčią suteikti sąlygas tobulėti profesine prasme.

„Užsienio šokėjų susidomėjimas džiugina ir tuo pat metu patvirtina, kad Kauno šokio teatras „Aura" yra konkurencingas ir tarptautiniame kontekste," – sakė teatro atstovė spaudai Edita Kiznienė.

Teatro vadovė B. Letukaitė teigia, kad ši atranka – naujas žingsnis Lietuvos šokio istorijoje. Į atranką atvyko stiprūs, turintys sceninės patirties šokėjai ir įdomios asmenybės. Teatro laukia naujas, įdomus kūrybinis etapas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

patirtis

Įdomu tik viena, kiek jie ilgai AUROJE išbus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS