Stebėkite tiesiogiai: Vasario 16-ąją kauniečiai suvienijo šešis Lietuvos orkestrus | kl.lt

STEBĖKITE TIESIOGIAI: VASARIO 16-ĄJĄ KAUNIEČIAI SUVIENIJO ŠEŠIS LIETUVOS ORKESTRUS

  • 2

Prieš 103 metus, vasario 16 dieną Lietuva paskelbė atstatanti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą valstybę. Kokie mes tapome, ką užauginome per daugiau nei šimtmetį ir per kiekvienus nueitus laisvės metus? Žvelgdami į šimtametės valstybės puslapius, kiekvieną dieną visi kartu kuriame Lietuvą.

Nors šiais metais dėl pasaulį sukausčiusios pandemijos negalime išeiti į miestų aikštes, susikibus žygiuoti bei jausti vienybę – orkestras „Ąžuolynas“ kartu su dar penkiais Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrais kviečia Lietuvą sveikinti virtualiai. Iš šešių miestų iškilmingai skambės antruoju Lietuvos himnu tapusi Stasio Šimkaus ir Jurgio Zauerveino dainos „Lietuviais esame mes gimę“ orkestrinė versija, simbolizuojanti ne tik šventę, bet ir prasmingą vienybės sueigą. Prie šios vienybės sueigos prisijungė ir Europos Parlamento narys, mokslininkas, profesorius Liudas Mažylis, kuris transliacijos metu pasidalins savo įžvalgomis apie Vasario 16-osios svarbą Lietuvai ir kokie nenugalimi mes esame, veikdami vieningai.

Vasario 16 d. 12 val. atverkime langus ir drauge pasveikinkime Lietuvą!  Iniciatyva yra tęstinio virtualaus koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ projekto „Atviri langai“ dalis.

Stebėkite tiesiogiai:

Ši data nuo pat atkūrimo laikotarpio yra ypač reikšminga vienam iš Kauno simbolių – Kauno pučiamųjų instrumentų orkestrui „Ąžuolynas“, kuris kiekvienais metais dalyvauja visose valstybinėse šventinėse ir koncertinėse iniciatyvose. Ilgametis orkestro muzikantas, kolektyvui skyręs daugiau nei keturis dešimtmečius savo gyvenimo, Viktoras Mickevičius, dalinasi iki šiol gyvais pirmųjų Vasario 16-osios šventinių eisenų atsiminimais: „Buvo nepamirštamas laikas ir emocija. Tai sunku išreikšti žodžiais – širdys spurdėjo nuo jausmo, kad esame laisvi. Plazdančių trispalvių jūra, minios žmonių ir kolona, vedama mūsų orkestro. Vienas kitam sakėme ir jautėme – įvyko stebuklas.“

Vasario 16-osios iniciatyvoje dalyvauja Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“, Šiaulių pučiamųjų orkestras, Panevėžio muzikinio teatro pučiamųjų orkestras „Garsas“, Palangos orkestras, Marijampolės kultūros centro pučiamųjų orkestras, Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų orkestras, profesorius L. Mažylis, dirigentas Giedrius Vaznys.

Pirmoji salvė jubiliejinių metų projekcijoms

Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ – profesionalus ir nuolat meistriškumo kartelę keliantis orkestras, kurio kūrybinė veikla yra labai reikšminga Kaunui bei Lietuvai. Kolektyvo veiklos spektras be galo platus – nuo eisenų miesto gatvėmis ir muzikinių piknikų Kauno parkuose iki akademinių koncertų su pasaulinio garso atlikėjais. Kolektyvo rengiamos edukacinės programos ne vieną jaunuolį įkvėpė paimti į rankas muzikos instrumentą ir pasinerti į muzikos pasaulį.

Orkestras taip pat aktyviai palaiko glaudžius kūrybinius ryšius su kitų šalies miestų pučiamųjų instrumentų orkestrais, meno kolektyvais, kūrėjais ir atlikėjais. Tvariausiam Kauno muzikos kolektyvui 2021-ieji metai yra labai ypatingi – orkestras pradeda 60-ąjį koncertinį sezoną, o Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirta iniciatyva bus tarsi pirmoji salvė jubiliejinių metų projekcijoms, siunčianti klausytojams žinutę apie naujus koncertus, projektus bei unikalius sumanymus, apie kuriuos bus pranešta netrukus. Tiesioginę transliaciją galima stebėti „YouTube“ kanale, „Kauno santakos“ „Facebook“ platformoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ačiū Kauno Santaka

Buvo puikus reginys

Jadvyga

Šaunuoliai šaunuoliai ačiū! Didelės sėkmės, kaip nors išgyvenkim ir lauksime nekantriai gyvų pasirodymų šio nuostabaus Kauno orkestro!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS