Į sceną sugrįžtantys tėvas ir sūnus Storpirščiai koncertuos Kaune | kl.lt

Į SCENĄ SUGRĮŽTANTYS TĖVAS IR SŪNUS STORPIRŠČIAI KONCERTUOS KAUNE

  • 0

Lietuvoje galime ant pirštų suskaičiuoti šeimas, kurios prie kultūros puoselėjimo yra prisidėjusios tiek, kiek Storpirščiai. Vyresniosios kartos aktorius Gediminas Storpirštis ir jaunosios kartos atstovas Ainis stebina vis naujais teatro vaidmenimis ir koncertinėmis programomis.

Gediminas Storpirštis, kilęs ir mokytojų šeimos, kartu su broliu Arūnu pasirinko aktoriaus karjerą. Teatrą, galima sakyti,  jis „nusižiūrėjo“ nuo brolio, kuris jam buvo didelis pavyzdys ir autoritetas. Brolio populiarumas daugeliu atveju ne padėjo, o priešingai, kliudydavo prasibrauti į meno pasaulį. Viskas pasikeitė Gediminui debiutavus filme „Amerikietiškoji tragedija“ - aktoriaus veidas tapo pažįstamas daugeliui Lietuvos gyventojų. Nuo to laiko Gediminas suvaidino daugelyje spektaklių, kino filmų bei serialų. Nekeista, kad stebint tėvo darbus, jo pėdomis patraukė ir sūnus Ainis, pasirinko tėvo profesiją ir prieš kelis metus baigė magistrantūros studijas.

Prieš dvidešimt metų vaikai augo su „Keistuolių teatru“ bei Gedimino ir Ainio Storpirščių dainomis. „Nebijau varlės“, „Kregždė“, „Sara bara bu“ dainų žodžiuose sudėti ne vieno lietuvio vaikystės prisiminimai. Šiuose kūriniuose skambėjo nedrąsus, bet užtikrintas mažojo Ainio vokalas ir ramus, tėviškas Gedimino balsas. Šiuo metu, po daugiau nei 16 metų pertraukos, duetas grįžta į sceną.

Jaunatviška energija spinduliuojantis Ainis ir kaip visada santūrus bei nuoširdus G. Storpirštis. A. Storpirštis prisipažino, kad vėl grįžti į sceną jam pasiūlė tėtis. Iš pradžių buvo šiek tiek nedrąsu. „Dėl šio sprendimo dvejojau, tačiau kuo toliau, tuo labiau šiuo sprendimu džiaugiuosi. Kaip tėvas ir sūnus per repeticijas mes labai suartėjome“, – tikino jaunasis aktorius.

Artimiausias šių atlikėjų koncertas įvyks sausio 16 d. 19 val. Kaune, Renginių oazėje. Programoje skambės dainos grąžinančios į nerūpestingą vaikystę, taip pat išgirsite naujausius Ainio ir Gedimino kūrinius. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS