Tėvo ir sūnaus sugrįžimas po ketvirčio amžiaus | kl.lt

TĖVO IR SŪNAUS SUGRĮŽIMAS PO KETVIRČIO AMŽIAUS

  • 4

Kauno valstybinio lėlių teatro salėje įvyks šeiminio dueto – Vytauto V. Landsbergio ir sūnaus Jono – koncerto „Skrisk medžių viršūnėmis“ premjera. Kamerinėje aplinkoje skambės gitaros ir elektronikos garsai, bus pristatytos naujos Landsbergių sukurtos dainos, Jono gyvai aranžuotos tautosakinės baladės ir eilės iš Vytauto naujausios knygos „Dienanaktis".

„Senokai koncertuose norėjau išbandyt ką nors nauja, kitaip, kas būtų iššūkis ir neįprasta man pačiam, – sako V. V. Landsbergis. – Ieškojau partnerio, gero instrumentalisto, kuris galėtų palydėti, praplėsti naujai kuriamas dainas, pvz., perkusijomis ar elektronika. Ir staiga supratau, kad tokį partnerį turiu pašonėje – sūnų Joną.“

Žinomas dainų ir knygų autorius, bardas V. V. Landsbergis sutinka: sakyti, kad koncerto forma visiškai nauja, gal ir nebūtų tikslu, tačiau nuo tokio formato koncertų viskas scenoje ir prasidėjo.

Bene prieš ketvirtį amžiaus Vilniaus mokytojų namuose buvo švenčiamos Vytautinės ir organizatoriai buvo nutarę sukviesti visus bent kiek dainuojančius Vytautus, pradedant Vytautu Kernagiu, – pakvietė ir V. V. Landsbergį. Nors iki tol dainuodavo tik sau ir draugams, jis tą kartą sutiko pabandyti.

„Kokias penkias dainas sudainavau, tris – savo, dvi – liaudies, padedamas sūnaus Jono. Jam tąkart buvo apie dvylika, ir tada jis, kiek pamenu, jau buvo baigęs smuiko studijas dvarionkėje (B. Dvariono muzikos mokykla, – red. past.) ir ten pat persimetęs studijuoti klasikinę gitarą. Tada įvyko pirmasis mano (ir mudviejų) viešas koncertas, iki šiol buvęs vienintelis. Dabar, tikėtina, atsiras dar keli“, – pasakoja menininkas.

Ne vieną dešimtmetį savo kūryba Lietuvos klausytojus džiuginančio V. V. Landsbergio koncertai palieka neišdildomą pėdsaką. Itin teigiamų atsiliepimų sulaukė ir naujai parengta programa, kurios generalinę repeticiją stebėjo keletas smalsuolių.

„Būna kartais, kad patinka koncertas, būna kartais, kad net sužavi, bet šįkart įvyko tikrai daugiau – nunešė kažkur toli toli, gal į vaikystę, o gal ir į praeitus gyvenimus. Esu dėkingas duetui ir tai smegenų chemijai, kurią sukūrė“, – mintimis dalijasi dueto repeticijoje dalyvavęs Giedrius Tamoševičius.

Landsbergių parengti koncertai įsimena ne tik dėl autentiškų kūrinių, tačiau ir dėl patiems klausytojams atmintin įstrigusio itin stipraus ir šilto ryšio tarp tėvo ir sūnaus.

„Vytauto balsas stebuklingas, įspūdingas ir užburiantis, o Jono talentas pavergti elektrinį instrumentą išties paslaptingai sudėtingas. Ne tik muzika esmė, o ir santykis šeimoje! Nuostabu matyti, girdėti, jausti bendrystę. Kai šeimoje supratimas, palaikymas ir darna, tada vyksta stebuklai“, – susižavėjusi atvirauja viena iš dueto gerbėjų Viktorija Gliaudelienė.


Kas? V. V. ir J. Landsbergių koncertas „SKRISK MEDŽIŲ VIRŠŪNĖMIS“.

Kur? Kauno valstybiniame lėlių teatre.

Kada? Spalio 26 d. 18.30 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Blinda

Man įdomu,kai jis kūrė filmą apie išdaviką - ,,Poetas" ir nepasikonsultavo su a.a. Sakalu...

Pilietiškas

Oi! Tokiu laiku dar ir jie ramybės neduos! Jau jie visiems įgriso! Tegul klauso senelissu anūkėliu, mažiau bėdų pridarys..

Neišsilaižys ir šitie

Nevaidins čia mums patrionus, tikhus lektuvius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS