Vasario 16-ąją Kauno Istorinėje Prezidentūroje – grįžimas šimtu metų atgal | kl.lt

VASARIO 16-ĄJĄ KAUNO ISTORINĖJE PREZIDENTŪROJE – GRĮŽIMAS ŠIMTU METŲ ATGAL

  • 1

Jau 15-ąjį kartą kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami Vasario 16-ąją švęsti Istorinėje Prezidentūroje Kaune. Šių metų šventė kvies prisiminti prieš 100 metų susirinkusį Steigiamąjį Seimą, kuris 1920 m. gegužės 15 d. laikinojoje sostinėje paskelbė Lietuvą demokratine Respublika.

Steigiamojo Seimo pirmajame posėdyje kalbėta: „Lietuvos Steigiamasis Seimas, reikšdamas Lietuvos žmonių valią, proklamuoja esant atstatytą Nepriklausomą Lietuvos Valstybę, kaip demokratinę respubliką, etnologinėm sienom ir laisvą nuo visų Valstybinių ryšių, kurie yra buvę su kitom Valstybėm“.

Šventės dieną Istorinė Prezidentūra bus atvira nuo 11 iki 16 val. Lankytojų laukia įvairios smagios ir intelektualios pramogos.

Su Prezidento rūmų ekspozicija iš arčiau kvies susipažinti interaktyvus žaidimas „Steigiamojo Seimo palikimas“. Ir pavieniams lankytojams, ir šeimoms ar draugų kompanijoms tinkamas aktyvus žaidimas atskleis prieš 100 metų priimtus Steigiamojo Seimo sprendimus, kuriais sėkmingai naudojamės ir šiandien.

Universiteto įkūrimas, Konstitucijos priėmimas, Žemės reforma, Pinigų įstatymas ir kiti darbai per keletą metų pakeitė Respublikos gyvenimą neatpažįstamai.

Tai kiekvienam žaidimo dalyviui padės suprasti įstatymų leidžiamosios valdžios galią ir potencialą. Norintys pasitikrinti savo demokratinių nuostatų tvirtumą ir viešai išsakyti savo nuomonę galės dalyvauti diskusijų kampe „Ką reiškia viešas reikalas?“

O visi tikintys „viešo reikalo“ principais bus pakviesti apžiūrėti naujausią muziejaus parodą „Atiduok, ką privalai“, pristatančią 1920–1940 metų Lietuvos Respublikos valstybinius apdovanojimus.

Šios parodos įkvėpti lankytojai galės sukurti savo apdovanojimą. Laukia šviesi, naujų žinių bei patirčių pilna diena.

Vasario 16-ąją Istorinė Prezidentūra atvira ir nemokama lankytojams nuo pat jos atvėrimo visuomenei 2005 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NA NA

ne Lietuva veržiasi grįžti į Smetonos diktatoriaus laikus, o pasiilgę pinočeto, komunistinio rėžimo, --------Smetonos niekas nerinko į prezidento postą ,jis su žydų pagalba nuvertė teisėtą Lietuvių išrinktą prezidentą Grinių 1926 m ir iki pabėgimo iš Lietuvos 1940 m diktatoriškai valdė Lietuvą ,stumdamas Lietuvius į periferijas ir užleisdamas žydams Lietuvą ,,,,sėkmės ,tokia jau mūsų istorija ,kurią bando perrašyti ,žydai ,,,pasiilgę revoliucijų ,,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS