Z. Jusevičiūtės-Tarasevičienės darbų parodoje – energijos, gyvasties ir vilties motyvai | kl.lt

Z. JUSEVIČIŪTĖS-TARASEVIČIENĖS DARBŲ PARODOJE – ENERGIJOS, GYVASTIES IR VILTIES MOTYVAI

  • 4

Tapytojos Zitos Jusevičiūtės-Tarasevičienės personalinėje darbų parodoje "Išlikti pavasarį" – su nauja jėga sugrįžtančios energijos, gyvasties ir vilties motyvai.

Pastaraisiais metais aktyviai ne tik kurianti, bet ir parodų veikloje dalyvaujanti menininkė gali pasidžiaugti surengusi personalinių parodų Lietuvoje, Latvijoje, Graikijoje, Irane, Kanadoje, ji dalyvavo Lietuvos dailę pristatančiose parodose Vokietijoje ir Italijoje.

Verslo parke "Aušra" veikiančioje parodoje Z.Jusevičiūtė-Tarasevičienė pristato dvi naujas tapybos darbų serijas, kuriose sujungiami pastelinių ir mėlynos, raudonos spalvų motyvai. Tapytojai būdinga laisva, ekspresyvi tapybos stilistika ir pavasariniai kontrastuojantys spalvų deriniai.

Nauja stilistinė kryptis pasižymi subtilumu, sąmoningai išryškinama ekspresyvia linija, emocinius išgyvenimus liudijančiais spalvų deriniais ir priešpriešomis.

Kaip teigia parodos kuratorė menotyrininkė Gabrielė Kuizinaitė, mėgstami autorės gamtos motyvai, peizažo fragmentai abstrahuojami siekiant išsakyti nuotaiką ir emociją. Kitame cikle nutolstama nuo gamtos, ryškinamas architektūros fragmentas, tačiau bendrojoje tapybos darbo kompozicijoje jis tampa grėsmės, apokalipsės motyvu arba, susitvenkęs virš vaizduojamos aplinkos, įgauna skrybėlės formą. Tai tarsi lyg šiandieninio gyvenimo nepastovumo, netikrumo signalas, įspėjantis, kad viskas, kas vyksta aplink mus, pasaulyje, yra nenuspėjama, prieštaringa, tačiau ir viltinga.

Z. Ju­se­vi­čiū­tės-Ta­ra­se­vi­čie­nės paveikslai iš ciklo „Išlikimas“. / Organizatorių nuotr.

Naujausi Z.Jusevičiūtės-Tarasevičienės darbai išsiskiria ne tik kontrastais, priešpriešomis ir įvairove: dalis kūrinių liudija menininkės poslinkį kitokios stilistikos link. Nauja stilistinė kryptis pasižymi subtilumu, sąmoningai išryškinama ekspresyvia linija, emocinius išgyvenimus liudijančiais spalvų deriniais ir priešpriešomis.

Pristatydama naujausius darbus autorė sako parodą gretinanti su šiandiena, sudėtingu gyvenimo etapu, pažymėtu pandemija, kuri paralyžiavo visų mūsų bendravimą, apribojo žmonių susitikimus. "Tačiau aušta pavasaris, bundanti gamta atgimsta mūsų visų džiaugsmui. Paroda atskleidžia žmogaus prigimties ir gamtos bendrystę, žmonių bendravimą. Savo darbuose vaizduodama jų neatsiejamą ryšį teigiu, kad gyvenimas yra nuostabus", – sako tapytoja.

Apie šią viltį, atgimimą byloja ir pristatomuose darbuose vyraujančių spalvų gaiva, iš drobių sklidantis ramumas – tikra atasvara 2019 m. Z.Jusevičiūtės-Tarasevičienės sukurtiems ciklams "Odė rudeniui" ir "Gyvenimas pilnas chaoso".

Parodos rengėjai – verslo parkas "Aušra" ir VšĮ "Gabrielės meno galerija".

GALERIJA

  • Z. Jusevičiūtės-Tarasevičienės darbų parodoje – energijos, gyvasties ir vilties motyvai
  • Z. Jusevičiūtės-Tarasevičienės darbų parodoje – energijos, gyvasties ir vilties motyvai
  • Z. Jusevičiūtės-Tarasevičienės darbų parodoje – energijos, gyvasties ir vilties motyvai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Meninį

Terlione,vadinasi noriu piešti , tačiau nemoku ir tepu ,tepu spalvas ,bet nežinau ką jos reiške.O tie kurie žiūrės į tą terlionę visai nieko nesupras Jovalas vadinasi pasaulyje ir kiekvieno gyvenime

Anonimas

IR TAI SKAITOSI MENAS panasus i dabartini lietuvos gyvenima

pasitaškė

ir pasivoliojo ........... dabar tiesiai į parkelį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS